Vladimir Putin, Kiev'in tartışmalı dört bölgeden askerlerini çekmesi halinde Rusya'nın derhal ateşi keseceğini ve Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek için müzakerelere başlayacağını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirilen bir toplantıda, BRICS grubuna diğer ülkeler tarafından gösterilen ilginin arttığını ve Moskova'nın yeni üyelerin gruba sorunsuz katılmasına destek vereceğini belirtti. Toplantıda, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da hazır bulundu.

Adele’den Münih’e Duygusal Veda: "Hayatımın En Güzel Anlarıydı" Adele’den Münih’e Duygusal Veda: "Hayatımın En Güzel Anlarıydı"

Toplantıda Putin, Kiev'e ateşkes için bazı şartlar sundu. Bu şartlar arasında Ukraynalı birliklerin Rusya'ya katılan yeni bölgelerin tamamından çekilmesi ve Kiev'in NATO'ya üyelik planlarından vazgeçtiğini açıklaması yer alıyor. Putin, Ukraynalı birliklerin Donetsk Halk Cumhuriyeti, Lugansk Halk Cumhuriyeti, Herson ve Zaporojye bölgelerinden çekilmesi gerektiğini vurguladı. Bu bölgelerin Ukrayna'ya katıldıkları anda mevcut olan idari sınırları dahilindeki tüm topraklarından çekilmeleri gerektiğini belirtti.

Putin, Kiev'in böyle bir kararı uygulamaya hazır olduğunu ve birliklerini bu bölgelerden çekmeye başlayacaklarını açıkladığında, Rusya'nın derhal ateşkes uygulama ve müzakerelere başlama talimatı vereceğini ifade etti. Ayrıca, Putin, tekliflerinin geçici bir ateşkes veya çatışmanın dondurulması değil, tam ateşkes öngördüğünü belirtti. Batı'nın kayıplarını gidermek, Kiev rejimini yeniden silahlandırmak ve yeni bir saldırıya hazırlamak istediğini, ancak Rusya'nın amacının çatışmanın nihai olarak sonlandırılması olduğunu vurguladı.

Bu açıklamalar, Rusya'nın Ukrayna ile devam eden çatışmayı sona erdirmek için sunduğu yeni barış teklifinin detaylarını ve bu teklifin Batı'nın istediği gibi geçici bir çözüm değil, kalıcı bir barış hedeflediğini göstermektedir.

Editör: Haber Merkezi