Eğitim

Rektör Sözen: Bilişimde bölgenin öncüsü olacağız

Abone Ol

Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, bilgisayar teknolojileri konusunda bölgenin öncü üniversitesi olacaklarını belirterek, bu zenginliği dünyanın çeşitli üniversiteleriyle de entegre edeceklerini söyledi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne iade-i ziyarette bulunan Rektör Prof. Dr. Adnan Sözen, Başkan Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü.

LEZZET FESTİVALİ’NE BEKLİYORUZ

Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak lezzet festivali alanında gıda mühendisliği bölümünün standını açtıklarını belirten Prof. Dr. Sözen, “Bu yıl gıda mühendisliği bölümüne 9 öğrenci geldi. Bu kadar tarım kenti olan bir şehirde Çukurova’da ziraat fakültesi var. Onlar ürünü ürettiler. Bu ürünü test edecek, ürünün kalitesin artıracak veya gıda ile ilgili işleri kim yapacak bizim bölüm yapacak. Neden bu kadar az öğrenci geliyor diye düşündük. Bu yüzden lezzet festivalinde bir stant açtık. Gıda mühendisliği bölümünü orada tanıtacağız. Tüm Adanalıları festivale bekliyoruz” dedi

11 KASIM’DA FİDAN DİKECEĞİZ

Üniversitenin her yönden gelişip kalkınması adına yoğun bir gayret gösterdiklerini dile getiren Prof. Dr. Adnan Sözen, “Üniversiteye geldiğimde yerleşim merkezi olarak Amerikanvari bir bina yapısıyla karşılaştım. Üniversitemizin çok güzel bir mimari yapısı var. Ağaçlandırma çalışması yapılmış ama biz Orman Bölge Müdürümüzle görüştük 11 Kasım Dünya Ormancılık Günü’nde 6 bin fidan daha dikeceğiz. Kampus üniversitesi olarak güzel bir ortamı var yapacağımız ağaçlandırma ile bu ortamı daha da zenginleştireceğiz” diye konuştu.

AKADEMİK BİRİM AĞACI ÖNEMLİ

Üniversitenin altyapısı konusunda ciddi çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, şunları söyledi: “5 fakültemizin olduğu üniversitemizde 22 bölüm var ama YÖK üç fakültemizi tek fakülte haline dönüştürdü. Siyasal Bilgiler, İşletme Fakültesi ve İnsan Toplum Fakültesini kapattı. Onun yerine İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’ni kurdu. Göreve geldiğimde ilk işim bu fakültenin altyapısını oluşturmaktı. Burada aynı bilim dallarını ve aynı programları açmamız gerekti. Öğrencilerin nakillerini yapmamız gerekti. Her hafta yönetim kurulunda bir karar alıp YÖK’e gönderiyoruz. Bu hafta programların açılması ertesi hafta öğrencilerin ve öğretim üyelerinin nakli şimdi de YÖK’ün birim ağacında onların gözükmesini bekliyoruz. Öğretim elemanı alabilmemiz için de o birim ağacı üzerinde çalışıyoruz.”

BÖLÜMLERİMİZ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Özellikle dijital alanda eğitim veren bölümlerin öğrencilerden büyük ilgi gördüğünü anlatan Prof. Dr. Adnan Sözen, şöyle devam etti: “Bizim üniversitemiz dijital alanda ihtisaslaşmış yani YÖK bize ‘bilgisayar ve bilişim alanında uzmanlaşın’ demiş. Onun için diğer fakültelerde olmayan bilgisayar ve bilişim fakültemiz var. Bu bölüm diğer fakültelerde mühendisliğin altında ama bizde 6 bölüm şeklinde yer alıyor. Bilgisayar, yazılım, yapay zekâ, bilgi teknolojileri ve bilgi güvenliği gibi bölümlerimiz var. Ayrıca bu yıl açılan bilişim teknolojisi meslek yüksek okulumuz var. Orada da 4 program var 160 öğrenci aldık bu yıl, okul tamamen doldu. Makine, elektrik ve diğer meslek yüksek okulları diğer yerlerde vardı ama bilişim üzerine meslek yüksek okulu ilk defa oluyor. Bölümümüz çok da ilgi görüyor.”

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir de iade-i ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin her yönden kalkınması adına ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını söyledi.

Ziyarette ÇGC Başkanvekili Sefa Saygıdeğer, Başkan Yardımcısı Dilek Akın ve Yönetim Kurulu üyeleri Recep Şenyurt, Mustafa Akköse ve Çetin Ulucan da hazır bulundu.