İBB başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından Saraçhane'de başlayan eylemlere katılan kişilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda 28 kişi tutuklandı. Tutuklu kişilerin serbest bırakılmasına yönelik çağrılar sonuç verdi. Avukat Fırat Aras “Yüzleri güldüren bir gelişme” diyerek ayrıntıları aktardı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından Saraçhane'de başlayan eylemlere katılan kişilere yönelik gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 28 kişi tutuklandı. Tutuklanan gençlerle ilgili ise sıcak bir gelişme yaşandı. 

Gazeteciler Murat Ağırel ve Timur Soykan gözaltına alındı! Gazeteciler Murat Ağırel ve Timur Soykan gözaltına alındı!

SARAÇHANE'DEKİ EYLEMLERDE TUTUKLANANLAR TAHLİYE EDİLDİ

İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi’nin Saraçhane gözaltılarında, bir kısmı cezaevinde tutuklu, bir kısmı ev hapsinde tutulan 28 sanık hakkında tahliye kararı verdi. Avukat Fırat Aras “Yüzleri güldüren bir gelişme” diyerek ayrıntıları aktardı.

Avukat Fırat Aras’ın açıklaması şöyle:

“Berlin’de hakimler var sözünü anımsatan yüzleri güldüren bir gelişme;

İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi, saraçhane gözaltıları sonrası bir kısmı cezaevinde tutuklu, bir kısmı ev hapsinde tutulan 28 sanık hakkında açılan davada tüm sanıkları tahliyesine karar verdi.

Mahkeme hakim gerekçesinde,

Anayasa Mahkemesinin birçok kararında belirtildiği gibi, konutu terk etmemek adli kontrol tedbirinin tutuklama gibi Anayasanın 19. maddesinde düzenlenen kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı kapsamında kalması, dolayısıyla anılan adli kontrol tedbirine karar verebilmek için tutuklama koşullarının varlığının gerekmesi dikkate alınarak haklarında konutu terk etmemek adli kontrol tedbirine karar verilen ................... isimli sanıkların üzerlerine yüklenen suça ilişkin tüm delillerin toplanmış olması, bu nedenle delillerin yok edilmesi ya da değiştirilmesi imkanının bulunmaması, sanıkların konutlarında göz altına alınmış olmaları da dikkate alındığında, sabit yerleşim yeri sahibi olmaları, kaçacaklarına dair somut olguların bulunmaması, üzerlerine yüklenen 2911 Sayılı Yasanın 32/1 maddesinde öngörülen hapis cezasının alt ve üst sınırı ile sanıkların göz altına alındıkları, sonrasında adli kontrol tedbirine hükmedildiği tarihler dikkate alındığında adli kontrol tedbiri kararının devamının ölçülü olmayacağı, ayrıca benzer şekilde aynı suçu işledikleri iddia edilen

15 sanık hakkında yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol tedbirinin uygulanmasına karar verdi.”

Editör: Haber Merkezi