LÜTFÜ SAVAŞ: REYHANLI’DA 10 YENİ İÇME SUYU KUYUSU AÇTIK
‘’sığınmacılar için kaynak bulunuyorsa Hatay için de aynı gayret sarf edilmeli’’
‘’PARTİ AYRIMI YAPMADAN HERKESE HİZMET GÖTÜRMEK BENİM VICDANÎ SORUMLULUĞUMDUR”
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Reyhanlı ilçesinde vatandaş ve esnaflarla buluştu.
Reyhanlı'nın Çakıryiğit, Akyayla, Ahmetbeyli, Yenisehir, Yenimahalle, Nergizli, Tayfur Sökmen Mahalleleriyle birlikte Reyhanlı Yeni Sanayi Sitesi'ni de ziyaret eden Savaş vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.
REYHANLI'DA 10 YENİ İÇME SUYU KUYUSU AÇTIK
Deprem nedeniyle su kaynaklarının büyük zararlar gördüğünü vurgulayan Savaş, “Suriyeli sığınmacılar ve deprem nedeniyle Reyhanlı ilçesinin nüfusu 4,5 kat arttı. Normal olarak içme suyu ihtiyacı da arttı. Reyhanlı’da 10 yeni içme suyu kuyusu açtık. Kimyasal ve biyolojik tahlilleri olumlu sonuçlanınca halkımızın hizmetine sunacağız. Kısa bir süre içerisinde su sorununu kalıcı olarak çözeceğiz. Tüm yıkıma rağmen Türkiye’nin en ucuz suyunu veren belediyelerden biriyiz. ” dedi.
GELİRİMİZ DÜŞTÜ, İŞ YÜKÜMÜZ ARTTI
Depremzede bir kurum olmalarına karşın gece gündüz, hafta sonu demeden tüm belediye ekiplerinin ilk günden beri sahalarda çalıştıklarına dikkat çeken Savaş, “Abone sayılarımız ciddi oranda düştü. Belediye gelirimiz düştü, iş yükümüz arttı. Konteyner kentlerin altyapılarını da biz yapıyoruz ve maksimum seviyede çalışmalarımıza devam ediyoruz.” diye konuştu.
ÜRETEN VE RIZIK SAĞLAYAN ESNAFIMIZIN HER ZAMAN DESTEKÇİSİ OLACAĞIM
Hatay’ın önemli üretim gelirlerinden birinin de kunduracılık olduğunu belirten Savaş, “Kunduracı esnafımız, Reyhanlı Yeni Sanayi Sitesine taşınıp işlerine devam etmeselerdi müşterilerini tamamen kaybedelerdi. Üreten ve rızık sağlayan esnafımızın her zaman destekçisi olacağım. Sitenin üst yapısının tamamlanması için iş makinelerini görevlendireceğim. Ulaşımınızı kolaylaştırmak için otobüs seferi düzenlenmesi için görevlendirme yaptım. Ayrıca geçici konaklama merkezinde kalan esnaf aileleri için hijyen yardımı ve kadın hastalıkları doktoru da yönlendireceğim.” açıklamasında bulundu.
ÇİFTÇİMİZİN DEVLETE ÖDEDİĞİ VERGİ ÇİFTÇİMİZE HİZMET OLARAK GERİ DÖNMELİ
Çiftçilerimizin millî gelirden hak ettikleri payı alamadıklarını dile getiren Savaş, “Son günlerdeki mazot ve benzin fiyatlarındaki fahiş zamlar çiftçinin belini büküyor. Tüccarlar çiftçimiz üzerinden haksız kazanç sağlıyor. Tarımsal politikaların en geç bir yıl öncesinden düzenlenmeli. Çiftçimiz de hangi ürünü ekeceğini ona göre planlamalı. Devletimizin buna çözüm bulmalı. Çiftçimizin devlete ödediği vergi çiftçimize hizmet olarak geri dönmeli. Tarım arazi yollarını onarmak amacıyla iş makinelerimizi görevlendirerek kısa zamanda yol sorunlarını da çözeceğiz’’ dedi.
NEYİMİZ VARSA HALKIMIZLA PAYLAŞACAĞIZ
Particilik anlayışıyla hareket etmenin etik olmadığını sözlerine ekleyen Savaş, “Parti ayrımı yapmadan herkese hizmet götürmek benim vicdanî sorumluluğumdur. Vergiyi herkes ödüyor, hizmeti de herkes alacak. Adaletin olduğu her yerde pek çok güzellikler ortaya çıkar. Tüm Hatay’ın belediye başkanıyım. Bu makamın hakkını vermeye çalışıyorum. Zorluklarla ve engellemelerle karşılaşacağımızı bile bile bu gömleği giydik. Neyimiz varsa halkımızla paylaşacağız. Hatay'ı birlikte ayağa kaldıracağız.” dedi.
İKTİDAR DEPREMDEN SİYASET DEVŞİRİYOR
Türkiye Acil Müdahale Planı’na göre AFAD, Kızılay gibi kuruluşlar ile beraber 8 bakanlığın Hatay için özel çalışmalar yapması gerektiğini vurgulayan Savaş, “Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük ve en yıkıcı depremini yaşadık. Hatay en fazla vergi veren illerden biri olmasına karşılık hizmet noktasında geri plânda kalıyor. Biz Hatay’ın kalkınması için devletimizin tüm kurumlarıyla çalışmaya hazırız. Fakat iktidar depremden siyaset devşiriyor. Deprem üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. İktidar sığınmacılara yardım yaparken para buluyorsa Hatay için de aynı gayreti sarf etmeli. Deprem sonrası Adıyaman ve Kahramanmaraş için yapılan çalışmaların gölgesinde kalmamalı.” dedi.