Adana İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Personel Şube Şefi ve aynı zamanda Sağlık-Sen Adana Şube Başkan Yardımcısı olan Mehmet Öztürk'ün, 20 Eylül 2024 tarihinde Doğankent ASM'de görev yapan Hemşire Ahmet Kesen’e fiziki saldırıda bulunmaya kalkıştığı ve küfür ettiği iddia edildi. SES Adana Şubesi, olayın hemen ardından Ahmet Kesen’e geçmiş olsun dileklerini ileterek, hukuki sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Whatsapp Image 2024 09 23 At 10.48.30 (1)

SES Adana Şubesi’nden Sert Tepki

Adana Eczacı Odası (ADEO) 2023-2024 Mali Genel Kurulu yapıldı Adana Eczacı Odası (ADEO) 2023-2024 Mali Genel Kurulu yapıldı

SES Adana Şubesi Eş Başkanı Belgin Işık, yaptığı yazılı açıklamada, Mehmet Öztürk gibi liyakatsiz yöneticilere sert eleştirilerde bulundu. Açıklamada, "Mehmet Öztürk gibi, hem sendika yönetiminde hem de sağlık kurumlarında idareci pozisyonunda bulunan ve kendisi gibi düşünmeyenlere şiddet uygulamaya çalışan kişilere tahammülümüz kalmadı" denildi.

"Liyakatsizlik ve Yandaşlık Sağlık Sistemini Tehdit Ediyor"

Işık, Sağlık-Sen yöneticilerinin aynı zamanda kamu kurumlarında idareci pozisyonunda bulunmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, liyakatsiz yöneticilerin iş barışını bozduğunu, sağlık emekçilerine mobbing ve baskı uyguladıklarını dile getirdi. "Sağlık emekçileri, zaten ekonomik şiddet ve ağır çalışma koşulları altında ezilirken, bir de yandaş sendika yöneticilerinin şiddetine maruz kalmayı reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Gereken İşlemler Yapılmalı"

SES Adana Şubesi, Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nü, Mehmet Öztürk ve benzeri yöneticilere karşı işlem yapmaya ve sağlık emekçilerinin yaşam haklarını korumak için harekete geçmeye davet etti. Işık, açıklamasını "Liyakatsiz yöneticilere tahammülümüz kalmadı" sözleriyle noktaladı ve güvenli çalışma ortamları oluşturulması için liyakat esas alınarak idarecilerin belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Tepkiler Sürüyor

SES Adana Şubesi, olayın hukuki sürecini yakından takip edeceklerini belirterek, sağlık emekçilerine yönelik her türlü şiddetle mücadeleye devam edeceklerini duyurdu.

Editör: Haber Merkezi