Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, belediye ile TÜM BEL-SEN arasında çalışanların mali haklarının iyileştirilmesi konusundaki anlaşmazlığın çözüme kavuşturulduğunu açıkladı.

Seyhan Belediyesi ile TÜM BEL-SEN arasında yaşanan kısa süreli uzlaşmazlık, karşılıklı anlayış ve iş birliği çerçevesinde çözüme ulaştı. Başkan Oya Tekin, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, belediyede işçi statüsü dışındaki tüm kamu görevlileri ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49. maddesi uyarınca kadro karşılığı sözleşmeli çalışanlara, aylık 12.000 TL iyileştirme zammı ödenmesi konusunda uzlaşıya varıldığını belirtti.

Başkan Tekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Belediyemiz ile TÜM BEL-SEN arasında çalışanlarımızın mali haklarının iyileştirilmesi konusunda yaşanan kısa süreli uzlaşmazlık, karşılıklı anlayış ve iş birliği çerçevesinde çözülmüştür. Buna göre kurumumuzda çalışan işçi statüsü dışındaki tüm kamu görevlileri ve 5393 sayılı Belediye Kanunu 49. maddesi uyarınca kadro karşılığı sözleşmeli çalışanlara, şimdiki maaşlarına ek olarak aylık 12.000 TL iyileştirme zammı ödenmesi konusunda uzlaşmaya varılmıştır.”

Tekin, belediyenin mali kaynaklarının etkin yönetilmesi nedeniyle bazı gecikmeler yaşandığını, ancak göreve geldiğinden beri halk sağlığı ve kent güvenliğinin öncelikli olduğunu vurguladı. Belediye hizmetlerinin aksamadan devam etmesinin yanı sıra, çalışanların emeklerinin karşılığını almasının da temel öncelikleri arasında olduğunu belirtti.

Giderek Yoksullaşan Sağlık Çalışanları Vergi Rekortmeni Oldu Giderek Yoksullaşan Sağlık Çalışanları Vergi Rekortmeni Oldu

Görüşme sürecinde yaşanan iletişim eksikliklerinden dolayı belediye çalışanlarının demokratik haklarını kullanarak seslerini duyurduklarını ifade eden Tekin, nihayetinde sendika ile yapılan görüşmeler sonucunda çalışanların hayat pahalılığına karşı korunması için bir anlaşmaya varıldığını söyledi. Başkan Tekin, TÜM BEL-SEN yetkililerine ve tüm çalışanlara teşekkür ederek, belediye hizmetlerinin aksamadan devam etmesi ve çalışanların haklarının korunması konusundaki kararlılıklarını vurguladı.

Editör: Haber Merkezi