Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi'ni su basarken, hastalar tahliye edilmek zorunda kaldı. Sürmene ilçesinde ise bir kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Trabzon’da aralıklarla süren yağışlar, Arsin, Araklı ve Sürmene'de şiddetini artırarak sele dönüştü. Yağışlar nedeniyle derelerin debisi yükseldi, bazı nehirler taştı ve çevreye zarar verdi. Yollar su birikintileriyle kaplandı, binaların zemin katlarını su bastı.

Üç ilçede yer yer heyelanlar meydana gelirken, bazı yollarda çökme yaşandı. Devlet Su İşleri (DSİ), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve belediye ekipleri, iş makineleriyle bu bölgelerde yoğun bir çalışma yürütüyor.

Resim

"HERKESİN EVİNE ULAŞMASINI SAĞLAYACAĞIZ"

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, saat 16.00 civarında başlayan sağanağın Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerinde yoğun etkisini gösterdiğini belirtti. Yıldırım, "Su baskınları yaşandı ancak can ve mal kaybı olmaması sevindirici. Yollarda kalan vatandaşlarımız var. Ekiplerimizle birlikte sahadayız, onların kurtarılması için çalışmalar sürüyor." dedi.

Vali Yıldırım, yol açma çalışmalarının devam ettiğini ve vatandaşların güvenliği için gerekli uyarıların yapıldığını belirterek, "Tüm ekiplerimizle birlikte herkesin sağ salim evine ulaşmasını sağlayacağız. Şu an itibariyle çalışmalar aralıksız devam ediyor." diye konuştu.

G X8 Tw Gl Xo A Ab A N E

SÜRMENE'DE BİR KİŞİ KAYIP

Sağanak nedeniyle en çok etkilenen bölgelerden biri olan Sürmene ilçesinde ise bir kişinin kaybolduğu bilgisi paylaşıldı. Vali Yıldırım, Sürmene ilçesi Çavuşlu Mahallesi’nde su baskınları ve araçların su altında kaldığını söyledi. "Dört araç su birikintisi içinde mahsur kaldı, ancak araçlar park halinde olduğu için can kaybı yaşanmadı. Ayrıca, 10 iş yerinin zemin katlarını su bastı, bunların boşaltılması da sağlandı." dedi.

Ancak Sürmene’de 60-65 yaşlarında bir vatandaşın kayıp olduğunu belirten Yıldırım, "Bu kişi işitme engelli olduğu için cep telefonu taşımıyor. Şu an AFAD, jandarma, belediye ve emniyet ekiplerimiz kendisini arıyor. İnşallah iyi haberler alırız." şeklinde konuştu.

HASTANEYİ SU BASTI

Sağanağın etkisiyle Araklı'daki Bayram Halil Devlet Hastanesi de sular altında kaldı. UMKE ve AFAD ekipleri, 38 hasta ile 30 personeli Acil Servis girişinden tahliye etti. Yoğun Bakım Ünitesindeki hastalar öncelikle sedyelerle dışarı çıkarılıp arazi araçlarına alındı, ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Diğer hastalar ve hastane personeli de tahliye edilerek hastane tamamen boşaltıldı.

CHP'li Mahmut Tanal, Şanlıurfa'nın Eğitim Sorunları İçin Bakanlık Önünde Nöbet Başlattı CHP'li Mahmut Tanal, Şanlıurfa'nın Eğitim Sorunları İçin Bakanlık Önünde Nöbet Başlattı

G X8 Tw Gs X I A A W Qcr.

Editör: Haber Merkezi