Siyaset

Şimşek’ten istifa iddialarına yanıt

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuoyunda istifa edeceğine yönelik iddialara sosyal medya hesabından yanıt verdi. Şimşek, “İstifa etmedim. Dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildir” diyerek iddiaları yalanladı. Şimşek söylenenlere aldanılmaması çağrısında bulundu ve “Yalanlamamıza rağmen hala bu söylentileri çıkartanlar ve yayanlar iyi niyetli olamaz” diye yazdı.

Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir süredir kamuoyundaki istifa ettiğine yönelik söylentilere sosyal medya hesabı X’ten yanıt verdi. Resmi açıklamalara rağmen iddiaların devam ettiğini belirten Şimşek, “Bir de buradan yazayım. İstifa etmedim. Dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildir” dedi.

Ekonomi yönetiminin bir ekip ruhuyla çalıştığını dile getiren Şimşek, “Aldığımız büyük ve zor sorumluluğun farkındayız. Bu sorumluluğun bilinciyle her gün daha iyiye ulaşmak için çalışıyoruz” diye yazdı.

Ekonomik istikrar ve reform programının başarıyla işlediğini dile getiren Şimşek, hedefledikleri sonuçları almaya başladıklarını belirtti:

“Cari açık daraldı, Merkez Bankası’nın rezervleri iyileşti, KKM’den çıkış hızla devam ediyor, EYT ve depremin bütçe üzerindeki etkilerini giderecek tedbirleri alarak bütçe dengesini iyileştiriyoruz ve en önemlisi fiyat istikrarı hedefine doğru güçlü adımlarla ilerliyoruz. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir düşüş başladı.”

Şimşek, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine kuvvetli bir destek verdiğini ve bunu her zaman hissettiklerini söyledi.

Şimşek “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde aziz milletimizin refahını kalıcı olarak artırmak tek hedefimizidir.  Milletimize hizmet dışında başka hiçbir amacımız ve misyonumuz yoktur” diye yazdı.

Şimşek“Lütfen aldanmayın”

Hakkındaki istifa iddialarını “Periyodik uydurma hikayelerin masa başında imalatı” olarak değerlendiren Şimşek, istifa ettiğine yönelik haberlerin çıkmasının, doğru yolda olduklarını gösterdiğini söyledi.

İstifa ettiğine dair iddiaların, ekonomiyi ve piyasaları etkilenmesine izin vermeyeceklerini belirten Şimşek “Yalanlamamıza rağmen hala bu söylentileri çıkartanlar ve yayanlar iyi niyetli olamaz. Lütfen aldanmayın” dedi.