2 Temmuz 1993'te Sivas'ta çıkan olaylarda hayatını kaybedenleri 31'inci yılında anmak üzere eski Madımak Oteli binasına gelen Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve beraberindeki isimler, anı köşesine karanfil bırakarak önemli açıklamalarda bulundu.

G Re Hj Q W4 A Ao U Ox

ESKİ MADIMAK OTELİ BİNASINDA ANMA TÖRENİNE BİRÇOK İSİM KATILDI

Yaşanan olaylarda hayatını kaybedenleri anmak üzere Sivas Valisi Yılmaz Şimşek'in yanı sıra, AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu, Belediye Başkanı Adem Uzun, Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ünal Karataş, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri de katılım sağladı.

Vali Şimşek ve beraberindekiler, Sivas Valiliği önünden yürüyerek İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen eski Madımak Oteli binasına geldiler. Olaylarda yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu anı köşesine karanfil bıraktılar.

"SEVGİ VE KARDEŞLİK TOHUMLARINI TEKRAR YEŞERTMEMİZ GEREKİYOR"

Anma töreni sonrası açıklamalarda bulunan Vali Şimşek, 31 yıl önce meydana gelen acı olayın yıl dönümü olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu acı sadece burada hayatını kaybedenlerin yakınlarının acısı değil, hepimizin acısıdır. Tüm Sivas'ın acısı, tüm Türkiye'nin ve ülkemizin acısıdır. Temennimiz bu tür üzücü olayların, acı olayların bir daha olmamasıdır. Birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Birbirimize daha da yakınlaşmamız gerekiyor. Sevgi ve kardeşlik tohumlarını tekrar yeşertmemiz gerekiyor ki aramıza nifak tohumları ekmek isteyen şer odaklarına fırsat vermeyelim. Bu topraklarda yüzyıllardır hangi inançtan ve mezhepten olursa olsun, herkes barış içerisinde yan yana kardeşçe yaşamış. İnşallah bundan sonra da yaşayacaklardır."

"ONLAR BİZLERE BİR EMANET BIRAKTILAR"

AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler ise şu ifadelerde bulundu: "Bu acıyı sadece yaşamakla kalmıyoruz, aynı zamanda onların hatıralarını yad ediyoruz. Onlar bizlere bir emanet bıraktılar. Bu ülkenin birliği, beraberliği, kardeşliği emanetini bıraktılar. Burada bu acıyı paylaşırken, yakınlarına sabır dilerken bunu asla bir siyasi istismar konusu yapmamak, bu ülkenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine mutlaka çok güçlü bir vurgu yapmak gerekiyor."

Yerlikaya Duyurdu: 29 İlde FETÖ'ye Yönelik “KISKAÇ-20” Operasyonu Düzenlendi Yerlikaya Duyurdu: 29 İlde FETÖ'ye Yönelik “KISKAÇ-20” Operasyonu Düzenlendi

G Re H526 Xw A Al L C A

KAYSERİ'DE YAŞANANLARA DEĞİNDİ

Güler, birkaç gün önce Kayseri'de yaşanan olaylara da değinerek şu açıklamaları yaptı: "Kayseri'de bu ülkenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine saldıran ve bu ülkenin huzurunu bozmaya çalışan çok farklı odakların olduğunu biliyoruz. Bu ülkenin huzuruna, istikrarına, birliğine, beraberliğine kasteden her türlü şer odağının farkındayız. Aziz milletimiz de farkında. İnşallah bu ülkenin bundan sonra da birliğine, kardeşliğine, istikrarına kastedecek her türlü eylemin karşısındayız. Birlik beraberliğimizi koruyarak dimdik ayakta olduğumuzu belirtmek istiyoruz."

"İNANIYORUZ Kİ NE SİVAS, NE ERZİNCAN...."

Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ünal Karataş, Madımak'ta yaşanan olaylarda yaşamını yitirenleri rahmetle anarak şunları ekledi: "Sivas'ta bu vahşeti planlayanlar, Başbağlar'da da sahnede oldular. Her iki katliamı da aynı şer odakları ve aynı kötü odaklar meydana getirdi. İnanıyoruz ki ne Sivas, ne Erzincan, ne Çorum, ne Maraş ne de ülkemizin herhangi bir şehri bir daha üzerimize gölge düşürecek bu tür insanlık suçlarının yaşanmasına asla müsaade etmeyecektir."

G Re O2 Js X U A A Yb N3

Bu açıklamalarla birlikte, Sivas'ta 31 yıl önce yaşanan acının hala taze olduğu ve birlik ve beraberlik mesajlarının öneminin altı çizildi. Katılımcılar, gelecekte benzer acıların yaşanmaması için toplumun birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladılar.

G Re O2 Jt Ww A A Hnn6

G Re O2 Jr W0 A Amq Kr-1

Editör: Haber Merkezi