Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), son günlerde sosyal medyada Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında yayılan asılsız istifa haberlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, piyasa bozucu faaliyetlerde bulunan gerçek ve tüzel kişilere karşı denetim mekanizmasının sürekli işlediği ve bu tür faaliyetlere karşı gerekli hukuki işlem ve incelemelerin başlatıldığı belirtildi.

SPK'nin yazılı açıklamasında, Borsa İstanbul'da yapılan işlemlerin anlık olarak takip edildiğine ve piyasa bozucu hareketlere karşı önlemler alındığına vurgu yapıldı. Açıklamada, "Haftanın son işlem gününde sosyal medya mecralarında Hazine ve Maliye Bakanı'mız Sayın Mehmet Şimşek hakkında asılsız istifa haberleri üzerinden Borsa yatırımcısını yanlış yönlendiren ve onların zarara uğramalarına sebep olan sosyal medya hesaplarıyla ilgili gerekli incelemeler başlatılmıştır," ifadelerine yer verildi.

SPK, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 'Piyasa Dolandırıcılığı' başlıklı 107'nci maddesi kapsamında, sermaye piyasası araçlarının fiyatlarına, fiyat değişimlerine, arz ve taleplerine ilişkin olarak yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandırmak amacıyla alım veya satım yapanların, emir verenlerin, emir iptal edenlerin, emir değiştirenlerin veya hesap hareketleri gerçekleştirenlerin cezalandırılacağını belirtti. Bu tür eylemlerin, 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 5000 güne kadar adlî para cezası ile sonuçlanabileceği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, yatırımcıların resmi makamlardan gelmeyen ve yanıltıcı nitelikte olan sosyal medya haberlerine itibar etmemeleri gerektiği uyarısında bulunuldu.

Piyasa Güvenliği ve Yatırımcı Koruması İçin Önemli Adım

SPK'nin bu açıklaması, piyasa güvenliğini ve yatırımcı korumasını sağlamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Piyasa bozucu hareketlerin engellenmesi ve bu tür faaliyetlerin cezalandırılması, sermaye piyasasının sağlıklı işleyişi açısından kritik öneme sahip.

Adana Alevi Platformu; "Tekçi, Irkçı, Ayrımcı ve Asimilasyoncu Eğitime Hayır" Adana Alevi Platformu; "Tekçi, Irkçı, Ayrımcı ve Asimilasyoncu Eğitime Hayır"

Yatırımcıların, piyasa hakkında doğru ve güvenilir bilgileri kullanarak hareket etmeleri gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.

Editör: Haber Merkezi