AKP’lilerin Mangal Keyfine Tepki Yağdı: Vatandaş Geçim Derdiyle Boğuşurken Sucuk Partisi

Ekonomik zorluklar altında yaşam mücadelesi veren vatandaşlar, AKP'li siyasetçilerin katıldığı mangal partisinin görüntülerine sert tepki gösterdi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Kayseri Milletvekili Hulusi Akar'ın da katıldığı etkinlikte, Bakan Bak'ın mangalda sucuk pişirdiği anlar sosyal medyada gündem oldu.

Bakan Bak, mangalın başında "Ekmekleri getir, derya bunlar. Balık da var hamsi de var" diyerek keyifli anlar yaşarken, bir diğer AKP’li "Kayseri hamsisi bunlar" şeklinde espri yaptı. Ancak bu görüntüler, halkın büyük tepkisini çekti.

İdris Şahin: "Halk Sucuğa Hasret, İktidar Zevk Peşinde"

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, görüntülere tepki göstererek, "Kayseri halkı sucuğa pastırmaya hasret, iktidar ise zevk-i sefa peşinde" ifadelerini kullandı.

Cemal Enginyurt: “Allah’tan da Korkmazsınız, Kuldan da Utanmazsınız”

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, görüntüler üzerine sert bir açıklama yaparak, "Bu mu sizin Allah’tan korkmak, kuldan utanmak anlayışınız? Siz yoldan çıkmışsınız, yazıklar olsun" dedi. Enginyurt, paylaştığı videoda, "Millet ekmek bulamazken sucuk mangalı yapıp bunu paylaşmaktan utanmıyorlar" ifadelerini kullandı.

CHP’li Gülcan Kış: MEB’de Krizler Bitmiyor! CHP’li Gülcan Kış: MEB’de Krizler Bitmiyor!

Tepkilere Rağmen Savunma Geldi

Tepkiler sonrası AKP Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, etkinliği savunarak, “Kayseri Sucuğu’nun keyfini hemşehrilerimize ikram ettik” açıklamasında bulundu. Ancak bu açıklama, kamuoyunda oluşan tepkileri hafifletmeye yetmedi.

Sosyal medyada birçok vatandaş, Tevfik Fikret’in "Yiyin efendiler yiyin" sözleriyle hükümeti eleştirirken, görüntülerdeki lüks ve umursamaz tavırların halkın gerçeklerinden ne kadar uzak olduğunu vurguladı.

Editör: Haber Merkezi