İstanbul Çatalca’da bulunan Trakya Et ve Süt Ürünleri fabrikasında, sendikalı oldukları gerekçesiyle 146 işçinin işten çıkarılması üzerine Tekgıda-İş Sendikası, Türkiye genelinde basın açıklamaları yaptı. Adana’da İnönü Parkı'nda düzenlenen açıklamada konuşan Tekgıda-İş Sendikası Adana Şube Başkanı İbrahim Sani Gökmen, işçilerin anayasal haklarını kullandıklarını, ancak işverenin baskı ve işten çıkarma yöntemlerine başvurduğunu belirtti.

Whatsapp Image 2024 10 15 At 13.26.27

Gökmen, "Yalnızca sendika üyesi oldukları için işten çıkarılan arkadaşlarımız 85 gündür haklı direnişlerini sürdürüyor. Ürdünlü işveren Türkiye Cumhuriyeti yasalarını tanımaz bir tavır sergiliyor ve ne tazminat ne de haklarını ödüyor. Biz de bu gücü kimden aldığını merak ediyoruz" dedi.

MEB'den Ek Ders Ücretleriyle İlgili Resmi Yazı MEB'den Ek Ders Ücretleriyle İlgili Resmi Yazı

Polonez ürünlerinin boykot edilmesi çağrısında bulunan Gökmen, "Sendikamız artık daha aktif ve etkili eylemlerle mücadele edecek. Tüketimden gelen gücümüzü kullanarak Polonez ürünlerini almamaya çağırıyoruz" dedi.

Türk-İş’e bağlı diğer sendika temsilcileri de işçilerin yanında olduklarını ifade ederek, bu mücadelenin sadece Polonez işçilerinin değil, tüm işçilerin mücadelesi olduğunu vurguladılar.

Whatsapp Image 2024 10 15 At 13.27.00

Whatsapp Image 2024 10 15 At 13.26.47

Editör: Haber Merkezi