Gündem

TEKNOFEST Adana'nın Üçüncü Gün Etkinlikleri Başladı

Abone Ol

TEKNOFEST Adana'nın Üçüncü Gün Etkinlikleri Başladı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen TEKNOFEST, Adana Havalimanı'nda üçüncü gün etkinliklerine başladı. Bu yıl büyük bir ilgiyle takip edilen festivalin üçüncü gününde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek etkinlikler dikkat çekiyor.

Etkinlikler

Festivalin programında akrobasi gösterileri, ileri teknoloji simülasyonları, bilim atölyeleri ve çeşitli sergiler yer alacak. Ziyaretçiler, hava gösterileri kapsamında SOLOTÜRK, HÜRKUŞ, HÜRJET, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar ve ATAK helikopterlerinin performansını izleme fırsatı bulacaklar.

Teknoloji Yarışmaları

TEKNOFEST'te bu yıl toplamda 790 bin takım ve 1 milyon 650 binden fazla kişinin başvurduğu teknoloji yarışmaları düzenleniyor. Dereceye girenler, TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi'nde yarışma hakkı kazanacak. Festivalde ayrıca Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması, E-Ticaret Hackathonu, TEKNOFEST Drone Şampiyonası, World Drone Cup Yarışmaları ve Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) gibi etkinlikler de yer alıyor.

TEKNOFEST, gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmayı ve yenilikçi fikirlerin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Ziyaretçilerin büyük bir coşkuyla katıldığı etkinliklerde, Türkiye'nin teknolojik geleceği için önemli adımlar atılmaya devam ediliyor.