Sivas Olaylarında Yaşamını Yitirenler 31'inci Yılında Anıldı Sivas Olaylarında Yaşamını Yitirenler 31'inci Yılında Anıldı

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Ekipleri Uyuşturucuya Geçit Vermedi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Kapıkule Gümrük Kapısı'nda düzenlenen operasyonda 635 kilogram esrar ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'ye giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Kapısı'na gelen bir tırı şüpheli bularak yakın takibe aldı. Bilgi ve veri sistemleri üzerinden yapılan risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda şüpheli görülen araç, Gümrük Muhafaza ekiplerince x-ray taramasına sevk edildi. Uzman operatörler tarafından gerçekleştirilen x-ray taramasında araçta şüpheli yoğunluk tespit edildi.

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda 635 Kilogram Uyuşturucu Ele Geçirildi

Araç ve yük üzerinde narkotik dedektör köpeklerin de kullanıldığı detaylı arama ve kontroller yapıldı. Kontrollerde yasal yük içerisine gizlenmiş vaziyette toplam brüt ağırlığı 635 kilogram olan esrar türü uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam etmektedir.

Bu başarılı operasyon, Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin uyuşturucuyla mücadeledeki kararlılığını ve etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Editör: Haber Merkezi