Türkiye Komünist Partisi (TKP), sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Saraçhane'deki eylemlere katılan beş parti üyesinin gözaltına alındığını duyurdu. Ardından, bir güncel açıklama daha yapıldı ve TKP, 9 parti üyesinin daha gözaltına alındığını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlayan eylemler, protestolara katılan vatandaşların gözaltına alınmasıyla devam ediyor.
TKP'nin açıklamasında, İstanbul İl Başkanı Ahmet Dincel, Parti Meclisi üyesi Arda Hacıyusufoğlu ve üç parti üyesinin evlerinden gözaltına alındığı bildirildi.
İlerleyen saatlerde TKP, İstanbul ve Adana'da 9 parti üyesinin daha gözaltına alındığını duyurdu. Bu gelişmelerle birlikte, TKP'deki toplam gözaltı sayısı 14'e yükseldi.
TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Arkadaşlarımız genel oy hakkını savunurken, protesto haklarını kullandıkları için gözaltındalar. Derhal serbest bırakılmalılar" ifadelerini kullandı.
İstanbul ve Adana'da TKP üyesi 9 arkadaşımız daha bu sabah hukuksuz şekilde gözaltına alındılar.
— TKP (@tkpninsesi) March 24, 2025
Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. https://t.co/YhfKVCdzr9