Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, kıdem tazminatına yönelik yapılabilecek herhangi bir düzenlemenin var olan ekonomik kaosu daha da körükleyeceğini belirterek sert tepki gösterdi. Gülnar, "Kıdem tazminatı bizim kırmızı çizgimizdir. İşçiyi sokağa dökme!" dedi.

Gülnar, yapılan enflasyon açıklamalarının kabul edilebilir olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: "İşçilere, emeklilere yapılan düşük zamlar, her geçen gün yoksulu daha da yoksul hale getirmektedir. İşçinin alım gücü hızla düşmektedir. Ülkemizde gelir adaleti hızla bozulmaktadır. Gerçek enflasyon oranları açıklanmazsa bu eşitsizlik daha da artacaktır."

Türk-İş'e bağlı sendika başkanlarının katılımıyla düzenlenen Başkan Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Gülnar, işçi haklarının korunması gerektiğini vurguladı ve vergi adaletinin sağlanması çağrısında bulundu.

Başkanlar Kurulu adına konuşan Gülnar,

Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, kıdem tazminatına yönelik yapılacak herhangi bir düzenlemenin var olan ekonomik kaosu daha da körükleyeceğini söyledi ve ekledi; 

Kıdem tazminatıma dokunma

İşçiyi sokağa dökme!

Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, açıklanan enflasyon oranlarının kabul edilebilir bir yanı olmadığını belirterek “Yaşanan enflasyon ile açıklanan enflasyon arasında uçurum vardır.

İşçilere, emeklilere yapılan düşük zamlar, her geçen gün yoksulu daha da yoksul hale getirmektedir.

İşçinin alım gücü hızla düşmektedir. İşçilerin milli gelinden aldığı pay azalırken işverenlerin payı her geçen gün artmaktadır. Ülkemizde gelir adaleti hızla bozulmaktadır. Türkiye, gelir dağılımı eşitsizliğinde Avrupa'da birinci, dünyada 28. sıradadır. Gerçek enflasyon oranları açıklanmazsa bu eşitsizlik daha da artacaktır. Enflasyonun yükselmesinde hiçbir sorumluluğu olmayan işçilerin enflasyonu düşürmek için de fedakârlık etmesi beklenmemelidir” dedi.

Eğitim-Sen Kocaeli 2 No’lu Şube, 'Sınıf Okulu' İle Emekçilere Kapılarını Açıyor Eğitim-Sen Kocaeli 2 No’lu Şube, 'Sınıf Okulu' İle Emekçilere Kapılarını Açıyor

Her ayın ilk haftası düzenlenen Başkan Kurulu toplantısı Türk-İş’e bağlı Sendika Başkanlarının katılımı ile Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, başkanlığında yapıldı.

TÜRK-İŞ BÜYÜK ANKARA MİTİNGİNE HAZIRLARIYOR

Ülke ve kent gündeminin ele alındığı toplantının ardından Başkanlar Kurulu adına açıklamalarda bulunan Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar özetle şunları söyledi: “Çalışan emekçinin iki maaşını bir yılda vergiden dolayı alıyorlar, böyle sistem dünyanın bir ülkesinde yok, Bu haksızlığın son bulmasını, vergide adaletin sağlanmasını, az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınasını istiyoruz. Geçtiğimiz haftalarda 81 İl’de Türk-İş’e bağlı tüm sendikalar olarak ortak basın açıklaması gerçekleştirdik. Ardından Türk İş Konfederasyonumuz iki ilimizde geniş katılımlı işçi mitingleri yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde veya Ankara Tandoğan Meydan’ında da geniş katılımlı bir toplantı yapılması planlanıyor. Vergideki adaletsizliği, haksızlığı ve dün olduğu gibi bugünde, yarında dile getirmeye devam edeceğiz.”

KIDEM TAZMİNATI KIRMIZIÇİZGİMİZ  

Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, sendikal hakların bu denli kısıtlandığı bir ortamda işçilerin 1936 yılından bu yana sahip olduğu kıdem tazminatına ilişkin düzenleme yapılması girişimleri sert tepki gösterdi. Edip Gülnar, açıklamışını şu sözlerle tamamladı: “İktidar her fırsatta kıdem tazminatını ısıtıp, ısıtıp işçinin önüne koymaktadır, Türk-İş olarak bu konuda tavrımız nettir. Kıdem tazminatı bizim kırmızıçizgimizdir. Kıdem tazminatında yapılacak herhangi bir düzenleme ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kaosu daha da büyütecektir.  Orta Vadeli Program’ın (OVP) ‘Fiyat İstikrarı ve Finansal İstikrar’ bölümünde ‘öncelikli reform alanı’ olarak düzenlenmek istenen “İkinci Basamak Emeklilik Sistemi” işçilerde önemli bir endişe ve rahatsızlığa yol açmıştır. Kıdem tazminatının özüne yönelik herhangi bir düzenleme işçilerin verimliliğini, çalışma motivasyonunu olumsuz etkileyecek, iş barışını bozacaktır.  İşçiler için geleceğinin güvencesi olan kıdem tazminatının enflasyonla aşınmasına artık dur denilmeli, kıdem tazminatında hak kaybına neden olabilecek girişimler artık sona ermelidir.”

Editör: Haber Merkezi