Türk Tabipleri Birliği (TTB), İstanbul’da çok sayıda bebeğin, aralarında doktor ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu bir çete tarafından anlaşmalı özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine haksız şekilde yönlendirildiği ve bu süreçte bazı bebeklerin hayatını kaybettiği skandalını yakından takip ettiklerini açıkladı. Olayda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve ailelerden haksız kazanç elde edildiği iddia ediliyor. TTB, yetkili tabip odası olan İstanbul Tabip Odası'nın konuyla ilgili inceleme başlattığını ve sürecin titizlikle sürdüğünü kamuoyuyla paylaştı.

İnsanlıkla Bağdaşmayan Bir Durum

TTB açıklamasında, olayın detaylarının sadece hekimlik değerleriyle değil, insanlıkla dahi bağdaşamayacak nitelikte olduğunu vurguladı. Bu skandalın sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılması gerektiği belirtilirken, olayın aynı zamanda Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın yıkıcı sonuçlarını bir kez daha gözler önüne serdiği ifade edildi.

Sağlıkta Dönüşüm Programı Eleştirisi

TTB, yıllardır sağlık politikalarına karşı yaptıkları uyarıların bu olayla birlikte haklılığını gösterdiğini belirtti. Sağlık hizmetinin ticarileştirildiği ve hastanelerin ticarethane, hastaların ise müşteri haline getirildiği bu sistemin sağlık sektöründe çürümeye yol açtığını vurgulayan açıklamada, Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulunuldu. Halk sağlığına zarar veren ve insanlık değerlerini hiçe sayan bu politikaların terk edilmesi gerektiği ifade edildi.

Meral Akşener'den "Yenidoğan Çetesi" Tepkisi: Sessiz Kalmayın! Meral Akşener'den "Yenidoğan Çetesi" Tepkisi: Sessiz Kalmayın!

Kamucu, Eşit ve Nitelikli Bir Sağlık Sistemi Çağrısı

TTB, halkın eşit, ulaşılabilir, ücretsiz ve nitelikli sağlık hizmetine erişebilmesi için koruyucu hekimliğin ve birinci basamağın güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, sağlık çalışanlarının güvenli koşullarda çalışabileceği bir sistemin oluşturulmasının önemine dikkat çekildi. TTB, ülkenin maddi ve insan kaynaklarının bu tür bir sağlık sistemini hayata geçirmek için yeterli olduğunu vurguladı.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi

Editör: Haber Merkezi