Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Yeni Mezunlarını Uğurladı Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Yeni Mezunlarını Uğurladı

Genel Başkan Kahveci, TÜİK’in açıkladığı verilere göre ağustos ayında mal ve hizmet fiyatlarının %2,47 oranında arttığını, yıllık enflasyonun ise %51,97 olduğunu belirtti. Temmuz ayında memur maaşlarına yapılan %10'luk zammın, iki aylık enflasyonun %5,78 olarak gerçekleşmesiyle neredeyse yarıdan fazlasının eridiğini vurgulayan Kahveci, "Bu durum, kamu çalışanlarının alım gücünü ciddi şekilde azaltmakta ve günlük yaşamlarını olumsuz etkilemektedir," dedi.

Kahveci, Türkiye Kamu-Sen olarak yüksek enflasyon sürecinde ek zam ve refah payı taleplerini bir kez daha dile getirdiklerini belirtti. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının yılın ikinci altı ayında %10'u geçmesi halinde memurlara enflasyon farkı ödemesi yapılacağını hatırlatarak, son iki aylık verilerin bu farkın kaçınılmaz olduğunu gösterdiğini söyledi. Ancak yalnızca enflasyon farkının yeterli olmadığını, reel maaş kayıplarının telafisi için ek zam ve refah payının da gerekli olduğunu ifade etti.

Türkiye ekonomisinin büyümesine rağmen memurların ekonomik durumunun gerilediğini belirten Kahveci, ekonomik büyümenin tabana yayılması ve kamu çalışanlarının yaşam standartlarının korunması adına hükümetten ek zam ve refah payı taleplerini yineliyor. "Kamu çalışanlarının özverili hizmetlerini sürdürebilmeleri ve ailelerinin geçimlerini sağlayabilmeleri için bu taleplerin karşılanması elzemdir," diye ekledi.

Kahveci, yüksek enflasyonun kamu çalışanlarının maaşlarını hızla erittiğini ve bunun toplumun tamamını olumsuz etkilediğini belirterek, hükümetin taleplerine olumlu yanıt vermesini beklediklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi