TUSAŞ’a Düzenlenen Terör Saldırısında 5 Şehit, 22 Yaralı: Genel Müdür Demiroğlu'ndan Açıklama

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine dün gerçekleşen terör saldırısında 5 kişi şehit oldu, 22 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının ardından yaptığı açıklamada, jandarma ve emniyet birimlerinin hızlıca müdahale ettiğini belirtti.

TUSAŞ Genel Müdürü: “Ülkemizin Geleceği İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz”

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda hain saldırıyı kınadı ve şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Demiroğlu, "Hiçbir saldırı ülkemizin milli savunma sanayiindeki kararlı duruşunu engelleyemeyecek. Ülkemizin geleceği için yılmadan çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Saldırının Detayları ve Soruşturma Süreci

İçişleri Bakanı Yerlikaya, saldırının saat 15.26’da gerçekleştirildiğini ve iki teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Saldırının büyük ihtimalle PKK tarafından gerçekleştirildiği değerlendiriliyor. Soruşturma kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Şehit Olanların Kimlikleri

Saldırıda hayatını kaybeden şehitler arasında TUSAŞ çalışanları Cengiz Coşkun, Zahide Güçlü, Hasan Hüseyin Canbaz, güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan ve taksi şoförü Murat Arslan bulunuyor.

Yaralıların Durumu

Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret eden Bakan Yerlikaya, yaralılardan 7’sinin hastanede tedavi altında olduğunu, 2’sinin durumunun ağır olduğunu belirtti.

Saldırının Ardından Dayanışma Mesajları

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da terör saldırısını kınayarak, yaralılara acil şifalar diledi. Tunç, saldırıya ilişkin soruşturmanın titizlikle sürdüğünü açıkladı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Özkaya'dan TUSAŞ'ta Gerçekleşen Terör Saldırısına Kınama Anayasa Mahkemesi Başkanı Özkaya'dan TUSAŞ'ta Gerçekleşen Terör Saldırısına Kınama

TUSAŞ Hakkında

TUSAŞ, Türkiye’nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla 1973 yılında kurulmuştur. Şirket, havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin geliştirilmesi ve üretimi konusunda önemli bir teknoloji merkezi konumundadır.

Editör: Haber Merkezi