Gelişen teknoloji sayesinde çok şaşırtıcı ve yaratıcı sonuçlar elde edilebiliyor. Sesle kontrol edilen ışık sistemleri, telefonla kontrol edilen buzdolapları ve otomatik süpürgeler bunlardan sadece birkaçı. 10-15 yıl önce filmlerde hayal ürünü olan şeyler güncel teknolojilerle hayatın bir parçası haline gelebiliyor. Bu konuda çamaşır makinesi ve TV entegrasyonu da mümkün. Bu tür entegrasyonların temeldeki bileşeni için ya akıllı telefonlar ya da televizyonlar kullanılır. Farklı sistemlerin birbirine bağlanabildiği ve kontrol edilebildiği modeller vardır. Özellikle akıllı cep telefonları birçok uygulama ile bu konuda destek olabiliyor. TV ve çamaşır makinesinin entegrasyonu, tabiki de romantik bir ortamda iç çamaşırlarının dönmesini izlemek için değildir. Evdeki rutini ve zaman planlamasını çeşitli entegre sistemlerle geliştirebilirsiniz. Bu açıdan tercih edebileceğiniz çok farklı teknoloji ürünleri vardır. Bu ürünlerin fiyatlarını karşılaştırmak için de Cimri size destek sunabilir.

TV ve Çamaşır Makinesi Entegrasyonunun Avantajları

Ev rutinlerinde, kısa zaman kazanımlarının görünenden fazla önemi vardır. Çeşitli ev işlerine ayırdığınız 10 veya 15 dakikalık beklemeler gözünüze kısa görünebilir. Dinlenmek için bile kısa olabilecek vakitlerdir, fakat bir şekilde beklemek gerekebiliyor. Mesela 10 dakika çamaşır makinesinin bitmesini, 5 dakika reklamların bitmesin 2 dakika kahvenin pişmesini ve 15 dakika da yemeğin pişmesini beklemek toplamda vakti baya uzatır. Ne tam olarak dinlenirsiniz, ne de vakit kazanırsınız. Fakat entegre sistemler ile bu beklemeleri daha iyi ayarlayabilirsiniz. Bunun için de zamanları gözlemleyip kontrol edebilmek gerekiyor. Bu ve benzeri çeşitli avantajları ileri bir entegrasyon ile elde edebilirsiniz.

●     TV'nizi ve çamaşır makinenizi tek bir uygulama üzerinden kontrol edebileceğiniz uygulamalar bulunuyor. Bu sistem üzerinde neyin ne kadar süre istediğini rahatlıkla kontrol edebilirsiniz. Televizyon ve çamaşır makinesinin yanı sıra bulaşık makinesini de eklerseniz çok daha efektif bir zaman kullanımı olabilir. Mesela favori dizi vaktinize bulaşık ve çamaşır makinesinin vaktini denk getirebilirsiniz. Televizyon modelleri arasında gezinerek özellikleri inceleyebilirsiniz.

●     Zaman yönetimi konusunda farklı avantajlar da bulabilirsiniz. Ayarlanabilir programlar sayesinde çamaşır makinesini gece çalışacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Böylece gündüz zamanınızı daha verimli kullanabilirsiniz. Mesela favori diziniz başlamadan önceki vakitte çamaşır makinesinin bitişini denk getirip asma işlemini yapabilirsiniz. Aksi takdirde beklemeye gidecek olan bu küçük vakitleri kullanabilirsiniz.

Pazarcık'ta 5.0 Şiddetinde Deprem Meydana Geldi Pazarcık'ta 5.0 Şiddetinde Deprem Meydana Geldi

●     Uzaktan kontrol de bu zaman yönetimine büyük kolaylık sağlar. Programın bitiş süresi ve izlemek istediğiniz şeye göre daha iyi bir zamanlama yapabilirsiniz. Mesela eve dönerken telefon ile komut verip işlemleri başlatabilirsiniz. Çamaşır makinesi fiyatları bakımından bu tarz modeller farklılık yaratabilir.

●     Çeşitli entegre sistemler ile TV üzerinden çamaşır makinesinin bitip bitmediğini öğrenmek mümkündür. Bu tür teknoloji sayesinde sesli kontrol de sunulabiliyor. Bu teknolojiler sayesinde ev konforu artırılabiliyor.

Entegrasyon açısından makinelerin birbiriyle uyumu kritiktir. Satın almadan önce uygulamalara ve uyuma bakmak birçok kişi tarafından tavsiye edilir.

Entegrasyon Alternatifleri

Farklı cihazların entegrasyonunda kullanılan programlar da gayet önemlidir. Gelişmiş program ve uygulamalar çok daha interaktif ve kişiselleştirilebilir kontrol imkanı tanıyor. Bunlar arasında sesle etkileşim imkanı tanıyan gelişmiş uygulamalar da bulunabiliyor. Mesela Amazon Alexa bu konuda gayet iddialı bir sistemdir. Alexa ile televizyonu ve çamaşır makinesini sesle kontrol etmek mümkündür. Bunun yanında Google Home da çeşitli kolaylıklar sunuyor. Google Assistant ile birlikte çeşitli elektronik cihazlar çok daha rahat kontrol edilebilir. Bir de Apple HomeKit uygulaması bu açıdan ön plana çıkıyor. Özellikle akıllı cep telefonu modelleri ile uyumu sebebiyle çok sık tercih edilebiliyor. Bu alanda Siri de birçok kişiye destek sunabiliyor. Gelişime açık olan bu sektörde zamanla daha da fazla avantaj sunan uygulamaların geliştirilmeleri çok muhtemeldir. Bu nedenle, yeni çıkan ürünleri takip etmek isteyebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi