Türk sinemasının sevilen isimlerinden Ahu Tuğba, 69 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir astım hastalığıyla mücadele eden Tuğba, ABD'nin Miami şehrindeki evinde yaşamını yitirdi.

Sanat dünyasında büyük üzüntüye yol açan bu acı haberi, ünlü sinema sanatçısı Nuri Alço, sosyal medya hesabından duyurdu. Alço, paylaşımında "Canım dostum Ahu'nun vefat haberini öğrendim. Kızı Anjelik ile görüştüm. Maalesef çok üzgünüm." ifadelerini kullandı.

Ahu Tuğba, 1980'li yıllarda Türk sinemasında önemli bir yer edinmiş, birçok filmde rol alarak izleyicilerin sevgisini kazanmıştı. Oyunculuğuyla olduğu kadar, zarafeti ve samimiyetiyle de tanınan Tuğba, kariyeri boyunca pek çok unutulmaz esere imza attı.

Sanatçının vefatı, hayranlarını ve sanat camiasını derin bir üzüntüye boğarken, sevenleri sosyal medyada taziye mesajları paylaşmaya başladı.

Film-San Vakfı Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu ise Ahu Tuğba'nın cenazesinin Miami'den İstanbul'a getirilmesi için belediye birimleri ile irtibata geçildiğini açıkladı.

8 yaşındaki Narin Güran'ın, boğazı sıkılarak öldürüldüğü netlik kazandı. 8 yaşındaki Narin Güran'ın, boğazı sıkılarak öldürüldüğü netlik kazandı.

Ahu Tuğba'nın cenaze törenine ilişkin detayların ilerleyen günlerde ailesi tarafından duyurulması bekleniyor.

Ahu Tuğba kimdir?

Ahu Tuğba Türk sinema oyuncusudur. İstanbul'da varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Ahu Tuğba, İstanbul Amerikan Kız Lisesi'nden (Robert Kolej kız lisesi bölümü) mezun oldu. Kanada'da Concordia Üniversitesi'nde İngilizce dil bölümüne başladı, ancak eğitimini tamamlamadı.

İlk kez 1974 yılında bir filmde kısa bir rol aldı ve 1970'lerin sonlarına doğru Türk sinemasına adım attı. 1980'lerin başında ulusal çapta üne kavuştu. Çoğunlukla iyi kalpli ancak sefahat düşkünü karakterleri, fahişeleri veya bağımlıları canlandıran bir seks sembolü olarak tanındı. 1987 yılında bir müzik albümü de çıkardı. Ahu Tuğba, on kez evlenip boşanmıştır ve bir çocuğu vardır.

Editör: Haber Merkezi