Vergide Adalet Eylemleri 23. Haftasında Devam Ediyor

Uzm. Dr. Polatöz: “Enflasyon ve işsizlik artıyor, çalışanlar yoksullaşıyor”

Adana Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından düzenlenen “Vergide Adalet İstiyoruz” eylemleri 23. haftasına girdi. Eyleme Adana Tabip Odası ve SES yöneticileri ile üyeleri katıldı. Kurumlar adına açıklamayı Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz yaptı.

“Vergi Ödemeyen Şirketler Açıklansın”

Eylemin 23. haftasında konuşan Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, ülkemizde artan enflasyon karşısında düşük kalan maaş ve ücretlerin yoksulluk sınırının altına inerek asgari ücret seviyesine yaklaştığını belirtti. Polatöz, “Çalışanlardan alınan yüksek vergiler, gelir eşitsizliğini artırıyor ve yoksulluğu derinleştiriyor. Adaletsizce kesilen vergilerden oluşan hazine gelirinin büyük bir kısmı, Arjantin’den sonra dünyanın en yüksek faizini veren Türkiye’de faiz giderlerine harcanıyor” dedi. Polatöz ayrıca, vergi ödemeyen ve vergi muafiyetinden yararlanan şirketlerin listesinin açıklanmasını talep etti.

Whatsapp Image 2024 08 14 At 12.34.15

“Halkın Sağlık Hakkı İçin Yoksulluğa İtirazımız Var”

Uzm. Dr. Özden Polatöz, ülkede yaşanan derin yoksulluğun en çok çocukları etkilediğine dikkat çekti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2,2 milyon hanede yaşayan 5,4 milyon çocuk için yaptığı 900 milyon TL’lik ödemenin, çocuk yoksulluğunun boyutlarını ortaya koyduğunu vurgulayan Polatöz, “Çocuk yoksulluğunun önlenmesi, çocukların sağlığı için yaptığımız aşılar kadar önemlidir. Halkın sağlık hakkı için yoksulluğa itiraz ediyoruz. Bir sosyal hukuk devletinde, halkın yeterli ve dengeli beslenmesi, sağlıklı koşullarda yaşaması ve temiz bir çevrede sağlıklı hava soluması, temel bir sağlık hakkıdır” ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2024 08 14 At 12.34.24

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Yeni Mezunlarını Uğurladı Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Yeni Mezunlarını Uğurladı

“Gelirde ve Vergide Adalet İçin 23 Haftadır Mücadele Ediyoruz”

Polatöz, Türkiye genelinde sağlık merkezlerinin önünde ve vergi dairelerinin kapısında 23 haftadır “Vergide Adalet” istediklerini belirtti. Yılın ilk aylarından itibaren düşük vergi dilimleri nedeniyle ücretlerden yüksek kesintiler yapıldığını ve bu kesintilerin yılsonuna doğru %35 seviyelerine çıktığını söyledi. Polatöz, “Bu adaletsiz vergi uygulamasına karşı her ay sabit kalmak kaydıyla en fazla %15 vergi kesintisi talebimizi yineliyoruz. Vergide ve gelirde adalet sağlanana kadar eylemlerimiz devam edecek. Derin yoksulluk yaşayan hastalarımızla ve halkımızla bu mücadeleyi kazanacağız” dedi.

Whatsapp Image 2024 08 14 At 12.34.19

Editör: Haber Merkezi