Memurların 2025 Yılı Fazla Mesai Ücreti Belli Oldu: Yüzde 26,7 Artış Memurların 2025 Yılı Fazla Mesai Ücreti Belli Oldu: Yüzde 26,7 Artış

SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN SORUNU NEDEN BİTMİYOR!

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, hekim ve sağlık çalışanlarının sorunu bitip, tükenmediğini, depremde zarar gören ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nin yaralarının halen sarılmayıp, tıp eğitiminin aksadığını gibi burada zor koşullarda görev yapan meslektaşlarımızın nöbet ve performans ücretlerini ödenmemesi de tuzu biberi olmuştur dedi.

BALCALI’DA YARIM YAMALAK HİZMET OLUR MU?

6 Şubat depreminde fiziki olarak zarar gören Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nin hem eğitim hem hocalar hemde öğrenciler tarafından büyük sıkıntılar yaşanmasına neden olduğunu söyleyen Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, “Mezun olduğum ve sadece Adanaya değil, tüm bölgeye hizmet veren yarım asırlık Balcalı hastanemizin yarım yamalak hizmet veriyor olması; tüm bölge halkı gibi Tabip Odası Başkanı olarak beni de çok üzmektedir. Bu sorun ivedilikle çözülmelidir. Zaten yoğun iş yükü altında ezilen asistan hekim arkadaşlarımızın ve diğer tüm sağlık çalışanlarının nöbet ve performans ücretlerinin ödenmemesi hoş bir durum değildir. Birçok genç asistan meslektaşlarımız ihtisaslarını başka fakültelerde tamamlamak için arayışlara girdiğini görmekteyiz.” dedi.

Whatsapp Image 2024 10 18 At 10.15.20

TIP EĞİTİMİ AKSAYACAK KORKUSU YAŞIYORUZ!

Uzm. Dr. Özden Polatöz, “Fiziki olarak güçlendirilmesi tamamlanamayan Balcalı Hastanesi’nin tam kapasite çalışmaması nedeni ile Adana ve bölgemizde sağlık hizmetinin aksadığı hissedilmektedir. Mekansal sorunların yanında Öğretim Üyeleri ve asistanların da ayrı binalarda hizmet vermeye çalışmaları ile Tıp Eğitiminin daha da aksayacağı korkusunu yaşıyorum. Buradan ilgililere seslenmek istiyorum. Öğretim üyeleri ve tüm sağlık emekçilerinin nöbet ve performans ücretlerinin biran önce ödenmesini talep ediyorum. Adana Tabip Odası Yöneticileri olarak hekim arkadaşlarımızın her türlü sorunlarında yanlarında olduğumuzu ve her türlü desteği sonuna kadar vereceğimizi belirtiyorum.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi