Siyaset

VEKİL BÜLBÜL: KATLİAM YASASI MASUM HAYVANLARIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLUYOR!

Abone Ol


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Ankara’da poşet içerisinde çok sayıda köpeğin öldürülmüş halde bulunmasının ardından sert açıklamalarda bulundu. Bülbül, bu olayın arkasında AKP’nin yasalaştırdığı ve kamuoyunda "katliam yasası" olarak bilinen düzenlemenin yattığını belirtti.

Süleyman Bülbül, yaptığı açıklamada: "AKP, katliamı meşrulaştırarak büyük bir nefret ve acımasızlıkla masum hayvanların canice öldürülmesini teşvik etti. İçinde hiçbir canlı için bir nebze sevgi taşımayan vicdansızlara da gün doğdu" dedi. Bülbül, AKP’li belediyelerin bu tür eylemleri göz yummakla kalmayıp, bizzat gerçekleştirdiğini iddia ederek:"Ankara’nın göbeğinde AKP’li belediye, hayvanları işkenceyle öldürüp toplu mezarlara koyuyor. Bu ilk değil ne yazık ki! Daha önce de AKP’li belediyelerde hayvanların işkenceyle öldürüldüğü, aç bırakıldığı, ölüme terk edildiği görüntüler ortaya çıkmıştı" ifadelerini kullandı.

"HALKI DÜŞMANLIĞA SEVK EDİYORSUNUZ"

Bülbül, bu yasayı onaylayan AKP’lilerin Avrupa ülkelerini örnek gösterdiğini, ancak bu ülkelerde böylesine vicdansız eylemlere izin verilmediğini belirtti. "Gelişmiş Avrupa ülkeleri örnek gösterilerek çıkarılan bu vahşetin sorumlusu katliam yasasına EVET diyen AKP’lilerdir. Hangi Avrupa ülkesinde böylesine vicdansız, böylesine canice bir eyleme izin verilir?" diye sordu. Açıklamasında masum hayvanlara iftira atarak halkı hayvanlara karşı düşmanlaştıranları da eleştiren Bülbül: "Katliamı meşrulaştıranlar, bu masum canların ölümünde hepinizin payı var! Biz ölümden yana değil yaşamdan yanayız! Bu vahşete su taşıyan, göz yuman, sessiz kalan herkes hesap verecek!" dedi.