Ayhan Barut, Av Turizmi Katliam İhalelerinin İptalini İstedi Ayhan Barut, Av Turizmi Katliam İhalelerinin İptalini İstedi

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, 2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'da (OVP) yer alan enflasyon hedeflerinin güncellenmesiyle ilgili eleştirilerde bulundu. Karatutlu iktidarın enflasyonu düşürme vaadiyle halkı oyaladığını, ancak tam tersine enflasyonun daha da arttığını belirterek, erken seçim çağrısında bulundu.

Karatutlu, 2024 yılı enflasyon beklentisinin yüzde 33’ten yüzde 41.5’e, 2025 beklentisinin ise yüzde 17.5’e yükseltilmesini eleştirerek: "Bu tablo, iktidarın ekonomik yönetimde ne kadar başarısız olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Enflasyon azalacak dediler, ama aksine halkın alım gücü her geçen gün daha da düşüyor. Vatandaşlarımız marketlerde, pazarlarda artık temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale geldi" dedi.

"ERKEN SEÇİM ŞART GİBİ GÖZÜKÜYOR"

Karatutlu hükümetin yanlış ekonomik politikalarının ağır sonuçlar doğurduğunu ifade ederek: "2024 için öngördükleri enflasyon oranı bile gerçekçi değildi, şimdi yüzde 41.5'e çıkararak aslında durumun ne kadar vahim olduğunu kabul ediyorlar. Üstelik 2025 için yüzde 17.5 gibi bir beklenti açıklıyorlar. Ancak bu vaadlerin bir karşılığı olmadığını hep birlikte görüyoruz. İktidar, ekonomiyi düzeltmek bir yana, daha da kötüleştiriyor. Türkiye’nin bu zor durumdan çıkabilmesi için derhal bir erken seçim kararı alınmalı. Mevcut iktidarın ekonomi politikaları halkın sırtına daha fazla yük bindiriyor. DEVA Partisi olarak bizler, ekonomiyi ayağa kaldıracak, halkın refahını önceleyecek bir programla halkın karşısına çıkmaya hazırız. Erken seçim, halkın bu yükten kurtulması için en uygun çözüm. İktidarın bu hatalı politikalarıyla daha fazla vakit kaybetmeye tahammülümüz yok" dedi.

Editör: Haber Merkezi