Yerel Basının Sorunları Meclis Gündeminde: "Haberden Tasarruf Olmaz"

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, kamuda tasarruf tedbirleri adı altında yerel basının ilan ve reklam gelirlerinin azaltılmasını meclis gündemine taşıdı. Meclis Genel Kurulunda söz alan Kış, Anadolu basınının yaşadığı ekonomik sorunlara dikkat çekerek, yerel basının yok olmasına karşı durduklarını belirtti.

Kış'ın Açıklamaları:

Bakan Tunç'tan İmamoğlu'na Tepki: "Yargıya Parmak Sallayamaz, Yargıyı Tehdit Edemez" Bakan Tunç'tan İmamoğlu'na Tepki: "Yargıya Parmak Sallayamaz, Yargıyı Tehdit Edemez"
  • Ekonomik Kriz ve Yerel Basın: Pandemiden bu yana ekonomik krizle boğuşan yerel basının, tasarruf genelgesi ile daha da zor duruma düştüğünü ifade eden Kış, bu kısıtlamaların yerel basının hayatta kalma mücadelesini daha da zorlaştıracağını ve birçok yerel basın kuruluşunun kapanmasına neden olacağını belirtti.

  • Yerel Basının Gelir Kaynakları: Yerel basının tek gelir kaynağının abone satışları, reklamlar ve resmi ilanlar olduğunu hatırlatan Kış, bu kaynakların kesilmesinin yerel basının varlığını tehdit ettiğini söyledi.

  • Demokrasi ve Halkın Haber Alma Özgürlüğü: Yerel basını susturma ve yok etme hamlesinin demokrasiye ve halkın haber alma özgürlüğüne karşı olduğunu vurgulayan Kış, bu yanlış karardan derhal vazgeçilmesi gerektiğini belirtti. "Gazeteden, haberden tasarruf olmaz" diyerek sözlerini tamamladı.

Gülcan Kış, seçim bölgesi Mersin başta olmak üzere, zor şartlar altında kentlerine hizmet eden ve şehirlerin hafızası olan yerel basının yok olmasına seyirci kalmayacaklarını belirtti. Yerel basının yaşadığı bu zorluklara karşı mecliste mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi