İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "NARKOÇELİK-34" Operasyonlarının Detaylarını Açıkladı: 103 Şüpheli Gözaltında, 100'ü Tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Eskişehir merkezli olarak 11 ilde düzenlenen "NARKOÇELİK-34" operasyonunun detaylarını paylaştı. Operasyonlar kapsamında internet üzerinden uyuşturucu madde satışı yaparak ödemeleri kripto para ile alan 103 kişi gözaltına alındı, bunlardan 100'ü tutuklandı.

Yerlikaya açıklamasında, “Ülkemizi zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullanarak vatandaşlara seslendi. Ayrıca, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda yapılan operasyonlara katılan polis ekiplerine teşekkür etti.

Operasyonun Ayrıntıları:

  • Koordinasyon ve İller: Operasyonlar, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı iş birliğiyle, Eskişehir merkezli olarak Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Manisa, Çanakkale, Hatay, Şanlıurfa, Osmaniye ve Diyarbakır’da düzenlendi.

  • Katılım ve Destek: Toplamda 150 ekip, 500 personel, 11 narkotik dedektör köpeği ve hava destekli unsurların katılımıyla 74 farklı adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı.

    Cevahir Yıldız; Filistin halkına yapılan zulme sessiz kalmak zalimle işbirliği yapmaktır Cevahir Yıldız; Filistin halkına yapılan zulme sessiz kalmak zalimle işbirliği yapmaktır
  • Başarı Oranı: Operasyonlar sonucunda 100 kişinin tutuklanması ile birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü, tek bir operasyonda %97 başarı oranına ulaştı.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren kahraman polisleri tebrik ederken, vatandaşların da desteğiyle uyuşturucuyla mücadelede kararlı olduklarını vurguladı.

#TürkiyeninHuzuru

Editör: Haber Merkezi