Son Dakika

Yerlikaya: "Yenidoğan Bebek Çetesi'nin Cezalandırılmasının Takipçisi Olacağım"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "yenidoğan çetesi" soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. "Haksız kazanç elde etmek için cennet kokulu bebeklerimizin hayatını hiçe sayan bu vicdansızlardan 47 hakkında şüpheli 16.10.2024 tarihinde iddianame hazırlanmış, 22'si tutuklu bulunan bu şüphelilerle ilgili yargılama süreci başlamış ve devam etmektedir" dedi.

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kamuoyunda "Yenidoğan Bebek Çetesi" olarak bilinen suç örgütüne yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, CİMER'e yapılan başvurular ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gelen ihbarlar doğrultusunda, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 21 Mayıs 2023 tarihinde başlattığı soruşturmanın ardından operasyonların gerçekleştirildiğini belirtti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 20 Haziran 2023 tarihinden itibaren kapsamlı bir çalışma yürütmüş ve iki ayrı operasyonda 47 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı. 16 Ekim 2024 tarihinde hazırlanan iddianame ile, 22'si tutuklu bulunan şüpheliler hakkında yargılama süreci devam ediyor.

Yerlikaya, bir baba olarak bu duruma çok üzüldüğünü dile getirerek, "Halkımızın üzüntüsünü de en derinden paylaşıyorum. Haksız kazanç elde etmek için cennet kokulu bebeklerimizin hayatını hiçe sayan bu vicdansızların hak ettikleri cezayı almaları için konunun takipçisi olacağım," dedi.