OYA TEKİN: SARA İLE GURUR DUYUYORUZ OYA TEKİN: SARA İLE GURUR DUYUYORUZ

Ankara, 22 Ağustos 2024 - CHP Önceki Dönem Milletvekili Yıldırım Kaya, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni yayımladığı "İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik"e sert tepki gösterdi. Kaya, yaptığı açıklamada, AKP iktidarının çiftçiye gerekli desteği vermemekle kalmayıp, şimdi de tarım arazilerine el koyarak yandaşlara peşkeş çekeceğini öne sürdü.

Yıldırım Kaya, son dönemde mazot, gübre, elektrik ve su gibi tarım için hayati önem taşıyan girdilere yapılan zamların çiftçiyi zor durumda bıraktığını belirtti. Bu zamlara karşılık çiftçilere hak ettikleri desteğin verilmediğini vurgulayan Kaya, yeni yönetmeliğin çiftçinin elindeki toprağı da tehdit ettiğini söyledi.

Yeni yönetmeliğe göre, mülkiyeti gerçek ve tüzel kişilere ait ve üst üste iki yıl boyunca işlenmeyen tarım arazileri, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal amaçlı sezonluk olarak kiralanabilecek. Kaya, bu uygulamanın çiftçilerin tarım arazilerini kaybetmesine yol açacağını ve bu arazilerin yandaşlara devredileceğini iddia etti.

Kaya Açıklamasında, "Çiftçinin toprağına göz diken bu iktidarın politikalarına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi