DEM Parti Adana İl Eşbaşkanı  Helin Kaya; "23 Nisan gece yarısı, Belçika'da bulunan Medya Haber ve Sterk TV stüdyolarına yönelik operasyon ve saldırılar gerçekleşmiştir. Yine eş zamanlı olarak Özgür Basın çalışanlarına dönük dün sabah saatlerinde İstanbul, Ankara ve Riha'da yapılan ev baskınlarında 9 gazeteci gözaltına alınmıştır. İstanbul'da yapılan ev baskınlarında Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Esra Solin Dal, Yeni Yaşam Gazetesi çalışanı Enes Sezgin ile Özgür Basın emekçileri Saliha Aras, Yeşim Alıcı, Beste Argat Balcı, Şirin Ermiş ve gazeteci Erdoğan Alayumat gözaltına alındı. Ankara'da yapılan ev baskınında MA muhabiri Mehmet Aslan, Riha’da yapılan ev baskınında ise MA eski muhabiri Doğan Kaynak gözaltına alınmıştır" açıklaması yaptı. 

Laiklik Meclisi'nden 30 Haziran'da İstanbul’da büyük “Laiklik Yürüyüşü” çağrısı Laiklik Meclisi'nden 30 Haziran'da İstanbul’da büyük “Laiklik Yürüyüşü” çağrısı

DEM Parti Adana İl Örgütü İnönü Parkında, "Özgür Basına yönelik baskılar yeni saldırı konseptinin başlangıcıdır" başlıklı basın açıklaması gerçekleştirdi.  

Bir çok kurumunda katılarak destek verdiği açıklamayı Helin Kaya okudu.

Kaya sözlerine şu şekilde devam etti;                              

Demokrasi, insan hakları ve basın özgürlüğü alanlarında sözümona ilerici ve demokratik olarak lanse edilen Belçika ve diğer Avrupa ülkeleri, konu çıkarları olduğunda bu değerleri, Türkiye ve diğer ülkelerle yapılan pazarlıklar sonucu kolayca yok sayabilmekte, çiğneyebilmektedir. Avrupa’nın göbeğinde, yaklaşık 200 polis ile teknik ekipmanlara el koyularak, kabloların kesilerek yayının durdurulduğu bu hukuksuz ve yasa dışı operasyonun hedefinin Kürt halkının sesini kısmak olduğu açıktır.

Öte yandan, İstanbul, Ankara ve Riha'da yapılan gözaltı saldırılarının Türkiye'nin Irak ve Erbil ziyaretleri sonrasında yaşanmış olması oldukça manidardır. 22 Nisan Kürt Gazetecilik Günü'nün ertesinde, Özgür Basına ve Kürt halkına yönelik bu saldırı ve operasyonlar, seçimlerden 2. parti olarak çıkan AKP'nin ve saray rejiminin, seçim sonuçlarını hazmedememesi ve intikam alması olarak okunmaktadır. Yine iktidarın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partimizi hedef alması, bu saldırı dalgasının bütünlüklü emareleridir.

Whatsapp Image 2024 04 24 At 14.35.55 (1)

İnkâr ve savaş politikalarını esas alan iktidarı uyarıyoruz: Türkiye’nin kaynaklarını, Kürt düşmanlığı üzerinden bölgesel ve uluslararası güçlere peşkeş çekmeyin. Denediğiniz yol ve yöntemlerin tamamı iflas etmiştir, hiçbiri sonuç almamıştır, alamayacaktır da. Hazırlığını yaptığınız yeni saldırı ve katliam politikaları ve Kürt basınını susturma çabalarınız Türkiye’ye kaybettirmek dışında bir işe yaramayacaktır. Türkiye toplumunun ve Kürt halkının 31 Mart seçim sonuçlarıyla verdiği “normalleşme, çözüm, demokratikleşme” mesajlarını dikkate alarak bu saldırı ve imha aklından vazgeçin. Tarihte defalarca kez kanıtlandığı gibi çözümsüzlükte ısrar eden herkes aynı hüsranı ve akıbeti yaşamaktan kurtulamaz.

31 Mart günü, seçim sonuçları doğrultusunda, Türkiye halklarının sandıkta verdiği "demokrasi, çözüm ve barış" mesajlarının doğru okunarak bu haksız ve hukuksuz saldırılara bir son verilmesi gerektiğini söylüyor ve gözaltına alınan 9 Özgür Basın çalışanının bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

Türkiye’nin yeni bir maceraya, çözümsüzlüğe, krize ve kaosa sürüklenmesini istemeyen herkesi de bu saldırılara karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Yapılan saldırıların derhal durdurulması çağrısını yapıyor, özgür ve muhalif basınla dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz.                                                                                                 

DEM PARTİ ADANA İL ÖRGÜTÜ

Editör: Haber Merkezi