‘KARDEŞ ŞEHİRLER ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI’ KAPSAMINDA ÖĞRENCİLER ALMANYA’NIN OBERHAUSEN KENTİNE GİTTİ
ÖĞRENCİLER SANATTAN SPORA BİRÇOK ETKİNLİKTE YER ALMA İMKÂNI BULDU
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kardeş Şehirler Öğrenci Değişim Programı’ bu kez, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve kardeş şehir Oberhausen Belediyesi’nin işbirliği ile Almanya’nın Oberhausen kentinde gerçekleştirildi. 3-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen programda; 14-18 yaşları arasındaki 10 öğrenci ‘Kardeş Şehirler Öğrenci Değişim Programı’ ile Oberhausen kentine gitti.
Programa toplam 12 farklı ülkeden yaklaşık 120 öğrenci katıldı. Farklı kültürleri tanıma ve kalıcı dostluklar geliştirme imkânı elde eden öğrenciler sanattan spora, sosyal sorumluluk projelerinden yaratıcı el sanatlarına kadar birçok etkinlikte yer alma imkânı buldu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kardeş Şehirler Öğrenci Değişim Programı’ bu kez, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve kardeş şehir yönetimi Oberhausen Belediyesi’nin işbirliği ile Almanya’nın Oberhausen kentinde gerçekleştirildi. 3-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen programda; 14-18 yaşları arasındaki 10 öğrenci ‘Kardeş Şehirler Öğrenci Değişim Programı’ ile Oberhausen kentine gitti.
12 farklı ülke 120 öğrenci
Programa toplam 12 farklı ülkeden yaklaşık 120 öğrenci katıldı. Farklı kültürleri tanıma ve kalıcı dostluklar geliştirme imkânı elde eden öğrenciler sanattan spora, sosyal sorumluluk projelerinden yaratıcı el sanatlarına kadar birçok etkinlikte yer alma imkânı buldu. Program sayesinde öğrenciler; bulundukları sosyal ortam sayesinde farklı ülkelerden ve kültürlerden gelen yaşıtları ile birlikte çalışmanın ve öğrenmenin yanı sıra yanlarında kaldıkları ev sahibi aileler ile vakit geçirirken, bu sayede yabancı dil becerilerini ve sosyal yeteneklerini geliştirip, özgüven de kazandılar.
Öğrenciler; sanattan spora birçok etkinlikte yer alma fırsatı elde etti
Katılımcılar; futbol, basketbol, hentbol, judo gibi spor dallarına ek olarak; dans, şarkı söyleme, piyano, bateri ve soyut resim gibi sanatsal alanlar ile ilgili projelerde de yer aldı. Dikiş ve kabartma gibi yaratıcı el sanatlarını öğrenme fırsatı da elde eden öğrenciler, aynı zamanda kamusal alanların temiz tutulmasına yönelik ekip çalışmaları ile kreş ve huzurevi ziyaretleri ile de sosyal sorumluluk duygularını geliştirdiler.
Program süresi boyunca ev sahibi aileler ile kalan, diğer ülkelerden yaşıtları ile arkadaşlık kuran ve takım çalışması içinde bulunan öğrenciler, farklı kültürleri tanıma ve kalıcı dostluklar geliştirme imkânı elde etti.
Programın 3 günü proje günü şeklinde geçti
Programın 3 günü tamamen proje günleri olarak gerçekleşti ve öğrenciler her bir proje gününde aşamalı olarak kendilerini geliştirme fırsatı buldu. Spor projelerinde profesyonel antrenörler tarafından çalıştırılan öğrenciler, yoğun fiziksel efor sarf etti ve ilgili spor dalının temel yetkinliklerine sahip oldu. Sanatsal projelerde çalışan öğrenciler, öğrendikleri beceriler ile kapanış töreninde koro halinde şarkı söyleyip, dans ederken enstrüman da çaldılar ve tüm katılımcılara kazanımlarını sergilediler. Dikiş ve kabartma projelerinde ise öğrenciler, ülkelerine götürmek üzere hatıralık el sanatları ürünleri ortaya çıkarttılar.
‘Sosyal Gün’ ise öğrencilerin çevresel veya sosyal bir başlık altında görev alarak bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirmelerine sahne oldu. Öğrenciler gruplara ayrılarak belirlenen parklarda çöp toplama, bahçe işleri ile meşgul olma, sebze paketleme ve kasalama gibi ekoloji temalı günlük projelere dahil oldu. Sosyal başlıklarda yer alan öğrenciler ise kreşler ve huzurevlerini ziyaret ederek çocuklar, yaşlılar ve engelli bireyler ile vakit geçirdi.