Baromuzun hafta sonu gerçekleşen 33. Dönem Olağan Genel Kurul ve seçimlerinde 1831 oy alarak başkanlığına seçilen Av. Volkan Böke, mazbatasını alarak 2024-2026 yılı için görevine başladı.

Meslektaşlarımızın yoğun katılımıyla Adana Barosu Avukatlar Salonu'nda gerçekleşen törene, önceki dönem Baro Başkanlarımızdan Av. Necati Erdem, Av. İbrahim Gazioğlu, Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Av. Semih Gökayaz, Yüreğir 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Elif Güllü ve çok sayıda meslektaşımız katıldı.

Whatsapp Image 2024 10 16 At 15.17.24 (3)

Açılış konuşmasını yapan Av. Mengücek Gazi Çıtırık, seçimlerin Adana Barosu’na yakışır bir şekilde sonlandığını dile getirerek 33. Dönem Baro Başkanımız Av. Volkan Böke ve yönetim kuruluna başarılar diledi.

Baro Başkanımız Av. Volkan Böke, mazbatasını Yüreğir 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Elif Güllü’den teslim aldı.

Mazbatasını alan Başkanımız Av. Böke, teşekkür konuşması yaptı.

Katılan herkese teşekkür eden Başkanımız Av. Böke, “33. Genel Kurulumuzu ve seçimlerimizi uzun süren bir mesai ile tamamladık. Meslektaşlarımızın bizlere inancı ve teveccühü ile sorumluluğu ve onuru fazlasıyla yüksek olan görevimizi aldık.” dedi.

Baromuzda bu döneme kadar seçilen en genç başkan olan Av. Böke, “101 yıllık Adana Barosu tarihinde ve şu an için bildiğim kadarıyla tüm Türkiye’de en genç başkan olmanın da sorumluluğunu, genç meslektaşlarımızın bizlere yüklediği misyonu biliyoruz. Meslektaşlarımızın güncel sorunlarını çözmenin yanı sıra mesleğin gelişimini sağlayacak ve hak savunuculuğunun yılmaz bekçileri olacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet bıraktığı laik, sosyal, insan haklarına saygılı bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi koruma ve yüceltme görevimize devam edeceğiz.” cümlelerini kullandı.

Başkanımız Av. Böke, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Adaylığımızın ve meslektaşlarımızın bizlere teveccühlerinin özünde birlik ve beraberliğimizi sağlayarak güçlenme hedefi olduğunu biliyoruz. Baroların siyasallaşmasına karşı çıkışımıza meslektaşlarımızca duyulan güvenin gereğini yapacağız. Yönetim kurulumuzda ve diğer kurullarımızda kendisini cumhuriyetçi, sosyal demokrat, milliyetçi vs gibi tanımlarla ifade eden birçok meslektaşımız bulunmaktadır. Adana Barosu’nun oluşturduğu bu mozaiği, biz de seçilen tüm kurullarımıza yansıttık. Bu sebeple hiçbir grup veya siyasi anlayışın arka bahçesi değiliz.

Dr. Merve Yavuz Düzgün, Tarım ve Orman Bakanlığı Listesi bize ne anlatıyor? Dr. Merve Yavuz Düzgün, Tarım ve Orman Bakanlığı Listesi bize ne anlatıyor?

Ben, Adana Barosu’nun birlik ve beraberlik içerisinde güçlenerek değişeceğine inandım, çalışma arkadaşlarım bana inandı ve tüm meslektaşlarımız da bu gruba inanarak görev ve yetki verdi. Adana Barosu kapısının ve imkanlarının tüm meslektaşlarımıza açık olduğunu belirtmek isterim, bu baro bizim evimiz. Sorumluluğumuzun ciddiyetiyle yöneteceğimiz baroda, kapsayıcı, demokratik ve birlik, beraberlik, dayanışma ve istişare ile güçlü ve geleceğe inanmış bir baroyu hep birlikte oluşturacağız.”

Tören, tebriklerin kabulü ile sona erdi.

Yeni yönetim şu şekilde oluştu:

BAŞKAN

Av. Volkan Böke

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Av. Zülal Elmalı Erdem, Av. Hüseyin Saygılı, Av. Muammer Yılancıoğlu, Av. Hasan Soylu, Av. Doğhan Doğan, Av. Barış Soğukpınar, Av. Mehmet Gökberk, Av. Maide İncesoy Sıpkı, Av. Özgür Barış Telli, Av. Deniz Gökçe Kavaklı

DİSİPLİN KURULU

Av. Ayşe Emre Taşkesen, Av. Bahar Dinç Örgen, Av. Yağmur Ertik, Av. Fatih Oğultekin, Av. Metehan Altıncı,

DENETLEME KURULU

Av. Elif Işıl Emeksiz, Av. Berna Gökkaya, Av. Enes Kocamaz

TBB DELEGELERİ

Av. Zehra Akarpınar, Av. Oktay Yaşar, Av. Abbas Bilgili

Editör: Haber Merkezi