Günün İçinden

50 yıl sonra Adana’da buluştular

Abone Ol

Adana İktisadi Ticari İlimler Akademisi (A.İ.T.İ.A.) Mühendislik Yüksek Okulu’nda 1974 –1975 eğitim döneminde tanışan ve aynı sıraları paylaşan sınıf arkadaşları, 13 – 14 – 15 Eylül tarihlerinde Adana’da bir araya gelerek 50. Yıl sevincini paylaştılar. Ekin Turanbayburt, Gündüz İşisağ ve Ömer Yücel Özbalaban’ın organize ettiği etkinlikte uzun aradan sonra bir araya gelen eski dostlar karşılaşmada duygusal anlar yaşadı.

ERTELEMEK ZORUNDA KALDIK

Bu tarihi buluşmaya ev sahipliği yapan Seyhanspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Turanbayburt, 1974–1975 ders yılının başlangıcı sayarak yola çıktıklarını ve o günden bu günlere gelmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Turanbayburt, “2014 yılında başladığımız yıllık buluşmalarımızı,2020 pandemi ve 6 Şubat 2023 Elbistan-Samandağ arası 400 kilometrelik fay kırılması sonucu bizleri acıya boğan deprem afetlerinden dolayı ertelemek zorunda kaldık. Deprem döneminde göstermiş olduğumuz dayanışma örneği, Gündüz İnşaat 4 yıldızlarının daha fazla ışık saçmasına ve çevresini aydınlatmaya devam ederek, 50. yılına ulaşması hepimizin gururudur” dedi.

HAYAT DEVAM EDİYOR

O öğrencilik yıllarında büyük zorluklar yaşadıklarını ve her şeye rağmen dostça kenetlenmeyi bildiklerini dile getiren Zekeriya Turanbayburt, “Canımız çok yandı. Zorluklara rağmen, hayat devam ediyor, nefes almaya ve yaşamaya ihtiyacımız var. Bu etkinliğimiz yaşama isteğimizin bir göstergesi. 50. Yılda bir arada olduğumuz için mutluyuz. Mazeretleri sebebiyle aramızda olamayan arkadaşlarımıza selam olsun. Bu etkinliğimizin önümüzdeki yıllarda da daha güçlü bir şekilde devam edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Adana olarak bu büyük buluşmaya ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını vurgulayan Turanbayburt, “Başta CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Galip Kılıç olmak üzere etkinliğimize gelen tüm dostlarımıza; ayrıca etkinliğimiz için yapmış olduğu katkılardan dolayı Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Aytekin Şahin ile Ruhsat ve Denetim Şube Müdürü Duygu Argunşah’a teşekkür ederiz. Misafirperverliklerinden dolayı Seyhanspor Yönetim Kurulu’na da minnettarız. Emeği geçenlere ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.