Son Dakika

96 Kişinin Hayatını Kaybettiği Alpargün Apartmanı Müteahhidine 62 Kez Müebbet Hapis Cezası

Abone Ol

96 Kişinin Hayatını Kaybettiği Alpargün Apartmanı Müteahhidine 62 Kez Müebbet Hapis Cezası

Adana'da 6 Şubat depreminde 96 kişinin yaşamını yitirdiği Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün, 62 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Alpargün, SEGBİS aracılığıyla katıldı. Duruşmada müştekiler ve avukatlar hazır bulundu.

Savcıdan Cezalandırma Talebi

Cumhuriyet savcısı, mütalaasını yineleyerek, dosyadaki delillerin göz önüne alınarak Alpargün'ün cezalandırılmasını ve tutukluluğunun devamını talep etti.

Alpargün'ün Savunması

Hasan Alpargün, savunmasında bina inşaatı öncesinde zemin etüdü yaptırdığını belirterek, “Kanunlara uygun bir apartman inşa ettim. 1975 Deprem Yönetmeliği'ne uygun hareket ettim. Ancak binada büyük tadilatlar yapıldı ve depremin kuvveti binayı yıktı” dedi. Ayrıca sağlık sorunları nedeniyle tahliyesini talep etti.

Müştekilerden Cezalandırma Talebi

Müştekiler ve avukatları, Alpargün'ün "olası kastla öldürme" suçundan cezalandırılmasını istedi. Bilirkişi raporuna dayanarak sanığın cezalandırılması talep edildi.

Mahkeme Kararı

Mahkeme heyeti, Hasan Alpargün'ü 62 kez müebbet ve 865 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın tutukluluğunun devamına karar verildi.

KKTC Seyahati ve Para Transferi İddiaları

Alpargün'ün, deprem sonrası KKTC'ye gitmeye çalıştığı ve büyük miktarda para transfer etmeye çalıştığı iddia edildi. Ancak sanık, “Kaçma niyetim yoktu” diyerek bu iddiaları reddetti.