Gündem

Adana Alevi Platformu; Savaşa hayır, birlikte yaşam ve kardeşlik için barış hemen şimdi

Abone Ol

Adana Alevi Platformu Dönem sözcüsü Hamit Karaoğullarından; Gözümüz, kulağımız ve sesimiz olan basın emekçileri, Umudu, gönlü, sevdası barış diyen, barışı özgürlük eşitlik  ve demokraside yaşatan değerli canlar, sevgili yoldaşlar, Adana Alevi Platform bileşenleri adına hepiniz hoş geldiniz.  

Adana Alevi Platformu "Savaşa Hayır" çağrısıyla Selman-ı Pak Kültür Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Platformun basın açıklaması metninde, Filistin ve Gazze'ye dair tek kelime etmemesi ise dikkat çekti.

Karaoğullarından tarafından okunan açıklama şu şekilde;

Tüm alanlarda Emperyalizmin canavarlaştığı, insana , hayvana , doğaya Kısaca Ekosistemin Tahrip edilip, düzenini tıkayan, gözünü kan bürümüş, para hırslı vampirler, kan emicileri yetmedimi, Böl parçala yönet ilkenizle, bölgelerin  tüm değerlerini yok saydığınız yetmedimi, Faşist düzenlerinizi var etmeye çalıştınız yetmedimi, var ettiğiniz canavarları yok etme bahanesiyle bölgeye barış ve huzuru getirmek için  Öldürdüğünüz milyonlarca İnsan yetmedimi, yok ettiğiniz  yaşamlar, nesillerini tükettiğiniz hayvanlar, kestiğiniz ormanlar yetmedimi, betonlaştırdığınız topraklar , kirlettiğiniz denizler ve atmosfer yetmedimi ,  nefes alamıyoruz artık yetmedimi , yeter artık bizler İnsanız , hayatı yaşanılmaz  noktalara getirdiğiniz iklim değişikliği yetmedimi, doyumsuz gözü dönmüş  vampirler, Faşist baskıcı, kan emici ve zorba düzeniniz batsın , bu devran böyle gitmez yıkılacak bir gün. Unutmayınki bu gemide bizlerle birlikte sizlerde varsınız, gemiyi tahrip ettiniz mürettebatı yok ettiniz, gemi su alıyor ve hızla batıyor, yok oluyoruz, ölüyoruz. Yeter artık bu düzen yok olmalı , Açın gözünüzü Yeter artık, yaşamanız  için yok etikleriniz yetmedimi , bıktık, yorulduk, durdurun şavaşlarınızı, durdurun insan ve doğa katliamlarınızı, durdurun soykırımlarınızı, Yeter artık. Yaşamak istiyoruz tüm renklerimizle, Doğa ile barışık insanlarla kardeşçe yaşamak istiyoruz. İnsan gibi yaşamak istiyoruz.

Biz Aleviler 72 millete bir nazardan bakıp önce İNSAN ,olalım diyoruz. Diline, rengine, inancına bakmadan, Ötekileştirmeden. İnsanca düzenin kurulup savaşların son bulduğu bir dünya özlemimiz diyoruz. Tüm renklerimiz ve farklı seslerimizle haykırıyoruz; ve diyoruzki, Özgür, Özgün ve yaşanılabilir bir dünya için Yarın geç olmadan Savaşa hayır, Birlikte yaşam ve kardeşlik için Barış hemen Şimdi, Hakça ve adil bir paylaşım için önce Adalet ve demokrasi , ötekileştirmenin olmadığı özgür yaşam için laiklik  istiyoruz. Savaşımız insan ve doğaya değil, cehalete ve yobaza olsun diyoruz. Barışımız kendimizle, İnsanla ve doğayla olsun.        

SAVAŞA HAYIR 
ÖLÜME    HAYIR   
BARIŞ OLSUN
YARINA DAİR  
Barış; Yeni doğmuş bir bebeğin, ufacık avuçlarında sakladığı , umuttur! Barış; Kör cehaletin, son nefesini verdiği, idam sehpasıdır! Barış; Sadece onurlu yüreklerde açan, solmayacak bir özgürlük çiçeğidir.  
Barış; Asla vazgeçmemektir, Onurlu yaşam mücadelesinden. Barış; Midesiyle yaşayanların değil, Yüreği ile yaşayanların ayak izleridir. 
Barış; Cennet hayaliyle yaşamak değil, Cehennemi kaldırıp, cenneti daim kılmaktır. 
Aşk ile değerli canlar