Adana Tabip Odası’ndan Yenidoğan Skandalına Dair Açıklama:

DR. POLATÖZ: “ÇÖZÜM ‘KAMUCU SAĞLIK SİSTEMİ’NDEDİR”

Kılıçdaroğlu'ndan Sert Çıkış: "Allah Belanı Versin, Bu Düzenle Mücadele Etmeyenin de!" Kılıçdaroğlu'ndan Sert Çıkış: "Allah Belanı Versin, Bu Düzenle Mücadele Etmeyenin de!"

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, Yenidoğan skandalına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, bu olayın sağlıkta ticarileşmenin korkunç bir sonucu olduğunu belirterek, “Çözüm; herkesin eşit, ulaşılabilir, ücretsiz ve nitelikli sağlık hizmeti alabileceği ‘Kamucu Sağlık Sistemi’ndedir” dedi.

OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ

İstanbul’da çok sayıda bebeğin, aralarında hekimlerin ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu bir çete tarafından tıbbi gereklilik olmadan özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine yönlendirildiği haberlerinin ardından açıklama yapan Polatöz, “Bazı bebeklerin yoğun bakım sürecinde hayatını kaybettiği bilgisi bizleri derinden sarsmıştır. Adana Tabip Odası olarak, Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası’nın başlattığı incelemeleri titizlikle takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“SİSTEM İNSANLIK DIŞI UYGULAMALARA ZEMİN HAZIRLIYOR”

Olayı, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın sağlık sistemindeki yıkıcı etkilerine bir örnek olarak niteleyen Polatöz, sistemin halk sağlığını tehlikeye attığını ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

EŞİT, ULAŞILABİLİR, ÜCRETSİZ VE NİTELİKLİ SAĞLIK HİZMETİ ŞART

Polatöz, herkesin eşit, ulaşılabilir ve ücretsiz sağlık hizmetine erişmesi gerektiğini belirterek, “Koruyucu hekimliğin ve birinci basamağın güçlendirildiği, sağlık çalışanlarının güvenceli koşullarda çalıştığı bir sistem şart” dedi.

Editör: Haber Merkezi