Siyaset

Ağbaba: Bir Tarafta Cumhuriyet Değerlerine Sahip Çıkan Bakanlar Var, Diğer Tarafta ‘Tarikat, Tarikat’ Diyen Bakanlar Var

Abone Ol

'MÜLAKAT KALKACAK' DEDİNİZ, SİYASİ SAHTEKARLIKLA AKADEMİYİ GETİRİYORSUNUZ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan Öğretmenlik Mesleği Kanunu görüşmelerinde AKP dönemindeki eğitim politikalarını eleştirdi. Ağbaba, Cumhuriyet dönemi eğitim anlayışını günümüzle kıyaslayarak, "Bizim tek kurtuluşumuz, tek rehberimiz bilimdir, akıldır" dedi.

ATATÜRK’TEN BU KADAR KORKMAYIN

Ağbaba, öğretmenlerin görev tanımını değiştiren 5. maddeyi eleştirerek, "1739 sayılı Kanun’da var olan Atatürk inkılap ve ilkelerini kaldırıyorsunuz. Atatürk geçen her şeyden nem kapıyorsunuz, korkuyorsunuz Atatürk’ten; bu kadar korkmamanızı dilerim" ifadelerini kullandı.

BİR CUMHURİYETİN İLK YILLARINDAKİ EĞİTİME BAKIN BİR DE SİZİN DÖNEMİNİZE

Ağbaba, Atatürk döneminin milli eğitim bakanlarıyla günümüz bakanlarını karşılaştırarak, "Cumhuriyetin yetiştirdiği milli değerlere sahip olan, muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak isteyen bakanlar var; diğer tarafta ise Cumhuriyetle sorunu olan, tarikatlara kucak açan bakanlarınız var" dedi. Osmanlı'nın bilimden uzaklaştığı için yıkıldığını belirten Ağbaba, "Bizim tek kurtuluşumuz, tek rehberimiz bilimdir, akıldır. Atatürk’ün adını müfredattan kaldırsanız ne olur, kaldırmasanız ne olur. En coşkulu bayramlar olarak kutlanmaya devam ediyor yani silemezsiniz" şeklinde konuştu.

UYUŞTURUCU OKULLARI TESLİM ALMIŞ DURUMDA

Ağbaba, müfredatta Atatürk ilke ve inkılaplarının olmadığını belirterek, "Uyuşturucu okulları teslim almış durumda ama maalesef uyuşturucuyu önlemek yerine ahlak bekçiliğine indirgeyen bir anlayışla karşı karşıyayız" dedi.

‘BARBİ BEBEKLER İNSANI TAHRİK EDER’ DİYEN HOCALAR VAR

Ağbaba, bazı din adamlarının söylemlerini eleştirerek, "Siz Atatürk'ün adını müfredattan kaldırsanız ne olur, kaldırmasanız ne olur. Siz milli bayramları kutlamayı yasakladınız, andı yasakladınız; şu anda en coşkulu bayramlar olarak kutlanmaya devam ediyor yani silemezsiniz" ifadelerini kullandı.

BU BİR ÜÇKÂĞITÇILIK, BU BİR SAHTEKÂRLIKTIR

Ağbaba, "Mülakat kaldırılacak" vaadini eleştirerek, "Bir siyasi sahtekârlıkla, üçkâğıtçılıkla akademiyi getiriyorsunuz, mülakatı katmerliyorsunuz. Bu Akademiyle beraber 1 milyonun üzerindeki atanamayan öğretmeni yok ederek yeni Akademiyle bir yol izliyorsunuz. Bu bir üçkâğıtçılık, bu bir sahtekârlıktır. Seçimde ne söz verdiyseniz tersini yapmaya devam ediyorsunuz. Ama bu mücadele, öğretmenlerin mücadelesi sürecek ve inşallah Atatürk'ün yolunda, Atatürk'ün izinde yeni kanunları çıkaracağız" dedi.