Gündem

Altun, “ABİAD; gençlerin Geleceğine yatırım yapıyor”

Abone Ol

Altun, “ABİAD; gençlerin

Geleceğine yatırım yapıyor”

“Ayakları yere basmayan tek festival” olan Teknofest için nefesler tutuldu. Bugün açılacak olan Teknofest Festivali’ne şimdiden onlarca kurum katılımcı ve binlerce Adanalı misafir olarak kayıt yaptırdı.

Adana Bilişimciler ve İş İnsanları Derneği (ABİAD) festivalde misafirlerini ağırlamayı bekliyor. ABİAD Başkanı Mehmet Ali Altun; Türkiye’nin en büyük festivali Adana Teknofest’in binlerce gencin katılımıyla  düzenlendiğini; havacılık, uzay, robotik, yapay zeka ve daha bir çok alanda heyecan verici projelerin sergileneceğini söyledi.

ABİAD’ın sektörel işbirliği sağlayarak üyelerine bilgi ve becerilerini artıracakları imkanlar sunmayı hedefleyen sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen Altun;

“Sektörümüzün önde gelen firmaları bu festivale sponsorluk yapan Adana’nın önde gelen yazılım ve donanım çözümleri üreten üye firmalarımız; MİKOM YAZILIM MOBRES, SERAŞ YAZILIM, DAPA, İZBİZ, NETFOUR firmalarına katkılarından dolayı teşekkür ederim. Ayrıca tüm ABİAD üyelerimize de desteklerinden dolayı minnettarım.

ABİAD’ın daha etkin, daha yaygınlaşması gençlere inovasyon yeteneklerini ortaya koymaları ve geleceğin teknolojilerini şekillendirmeleri için eşsiz bir platform sunmaktayız.

Gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmak, Türkiye’nin teknoloji ekosistemini güçlendirmek, geleceğin mühendislerini yetiştirmek temel motivasyonumuzdur.

Gençlerin doğal zekaları ile ürettikleri insansız hava aracı yarışmaları, roket yarışmaları, yapay zeka yarışmalarına tanıklık etmek için tüml Adanalılar’ı Teknofest’e bekliyoruz” dedi.