Gündem

Anayasa Mahkemesi Başkanı Özkaya'dan TUSAŞ'ta Gerçekleşen Terör Saldırısına Kınama

Abone Ol

Ankara - 24 Ekim 2024 Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısına ilişkin bir kınama mesajı yayımladı. Özkaya, mesajında devletin birliğini hedef alan bu hain saldırıyı şiddetle kınadığını ve terörist girişimlere karşı kararlı bir duruş sergilenmesi gerektiğini vurguladı.

Kınama Mesajı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Özkaya, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin Kahramankazan yerleşkesinde gerçekleşen hain terör saldırısını şiddetle kınıyor, devletimizin birliğine ve bütünlüğüne kasteden her türlü terörist girişimi lanetliyoruz. Hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı; yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyoruz.”

Teröre Karşı Kararlılık Vurgusu

Kadir Özkaya, Türkiye’nin birlik ve beraberliğine yönelik her türlü terör girişimine karşı kararlılıkla mücadele edileceğini belirtti. Mesajında, terör saldırılarının, ülkenin bağımsızlık ve bütünlüğünü hedef aldığını ve bu tür saldırıların asla amacına ulaşamayacağını ifade etti.

Milletin Başı Sağ Olsun

Özkaya, saldırıda hayatını kaybeden şehitler için derin bir üzüntü duyduğunu belirterek, şehitlerin ailelerine sabır ve başsağlığı dileklerinde bulundu. Yaralı vatandaşlara ise acil şifalar temennisinde bulundu.