Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş'tan Yeni Proje: Gündüzlü Bakım Merkezlerinde Hizmet Kalitesi Artacak

Çukurova Belediyesi Meclis Üyesi Mahir Şafak Hayatını Kaybetti Çukurova Belediyesi Meclis Üyesi Mahir Şafak Hayatını Kaybetti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli bireylerin ve ailelerinin yaşam kalitesini artırmak amacıyla gündüzlü bakım merkezlerinde yeni bir proje başlattıklarını duyurdu. Bakan Göktaş, 7 pilot merkezde uygulanacak bu projenin, sunulan hizmetlerin kalitesini artırmayı hedeflediğini belirtti.

Gündüzlü Bakım Merkezlerinin Önemi: Bakan Göktaş, yazılı açıklamasında, toplum temelli bakım hizmetlerinin geliştirilmesinin, engellilerin ailelerinin yanında yaşamlarını sürdürebilmeleri açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Gündüzlü bakım merkezlerinin, engelli bireylerin sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlayarak ailelerin bütünlüğünü korumaya yardımcı olduğunu ifade etti.

Hizmetlerin Yaygınlaştırılması: Türkiye genelinde 136 gündüzlü bakım ve rehabilitasyon merkezi ile engelli vatandaşlara hizmet verdiklerini hatırlatan Göktaş, bu merkezlerde engelli bireylerin yaşam kalitelerinin artırılmasına yönelik birçok aktivitenin gerçekleştirildiğini söyledi. Aynı zamanda, ailelere rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de sunulduğunu belirtti.

Yeni Proje ve Pilot Merkezler: Bakan Göktaş, "Engelli Bireylere Yönelik Gündüzlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde Sunulan Hizmetlerinin Niteliğinin ve Kurumsal Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında, Ankara, Antalya, Aydın, İstanbul, Mersin ve Sakarya'daki 7 pilot gündüzlü bakım merkezinde özel eğitim öğretmenlerinin görev alacağını açıkladı. Proje ile uzman akademisyenler tarafından engelli bireylere yönelik kişisel gelişim ve mesleki eğitimler verileceğini söyledi.

Eğitimler ve İhtiyaç Analizi: Merkezlerde görevli meslek personeline yönelik hizmet içi eğitimler düzenleneceğini belirten Göktaş, 28 merkezi kapsayacak şekilde ihtiyaç analizinin yapılacağını ve sonuçların rapor haline getirileceğini ifade etti. "Bir yıl sürecek proje kapsamında gerçekleştirilecek ihtiyaç analizi doğrultusunda eğitim programları ve raporlama faaliyetleri hazırlanacak. Elde edeceğimiz verilerle, gündüzlü bakım hizmetleri için gerekli olan iyileştirmeler tespit edilerek, hizmetlerin niteliğinin artırılmasını sağlayacağız." bilgisini paylaştı.

Olumlu Geri Dönüşler: Bakan Göktaş, proje kapsamında ilk olarak bakanlığa bağlı Keçiören Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon Merkezi'nde istihdamı kolaylaştırıcı kişisel gelişim eğitimlerinin verilmeye başlandığını bildirdi. Eğitimlerin engelliler ve aileleri tarafından memnuniyetle karşılandığını vurgulayan Göktaş, "Hizmet sunduğumuz bireyler ve ailelerinden aldığımız olumlu dönüşler neticesinde gündüzlü bakım merkezlerinde sunulan hizmetlerin niteliğini artırarak ülke genelinde yaygınlaştıracağız." dedi.

Sonuç: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın duyurduğu yeni proje, engelli bireylerin ve ailelerinin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. 7 pilot merkezde uygulanacak bu proje ile hizmetlerin kalitesi ve merkezlerin kapasiteleri güçlendirilecek. Proje kapsamında yapılacak eğitimler ve ihtiyaç analizleri, hizmetlerin iyileştirilmesine katkı sağlayacak.

Editör: Haber Merkezi