Eğitim Sen: Öğretmenlik Meslek Kanunu Taslağı Öğretmenleri Ayrıştırıyor ve Ekonomik Sorunları Çözmüyor Eğitim Sen: Öğretmenlik Meslek Kanunu Taslağı Öğretmenleri Ayrıştırıyor ve Ekonomik Sorunları Çözmüyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye genelinde faaliyet gösteren eğitim sendikalarının yöneticileriyle bir araya gelerek eğitim politikaları üzerine görüş alışverişinde bulundu. Gölbaşı Mogan MTAL Uygulama Oteli'nde düzenlenen toplantıya yaklaşık 50 eğitim sendikası davet edildi.

Toplantının açılışında Kurban Bayramı'nın geçmişini kutlayan Bakan Tekin, öğretim yılı boyunca ortaya çıkan sorunların üzerinden gelinerek başarılı bir eğitim öğretim yılı tamamlandığını belirtti ve öğretmenlere teşekkürlerini iletti.

Toplantının amacını "geçmiş yılda yapılanlarla ilgili düşünceleri ve gelecek yılın planlamasını konuşmak" olarak açıklayan Bakan Tekin, sendika başkanlarından eğitim politikaları, öğretmen hakları ve öğrenci başarısı için önerilerini paylaşmalarını istedi.

Toplantı, eğitim sendikası başkanlarının söz almasıyla 3.5 saat süren bir etkileşim ortamı sağladı. Sendika yöneticileri, Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi, sözleşmeli öğretmenlerin aile birliği, eğitimde şiddetle mücadele ve mülakat sistemi gibi konularda görüş ve önerilerini Bakan Tekin'e iletti.

Bakan Tekin, toplantının önemine vurgu yaparak, eğitimdeki sorunların çözümü için tüm paydaşlarla işbirliği içinde olacaklarını ifade etti. "Eğitimi, toplumun tüm kesimleriyle istişare ederek daha iyi noktalara taşıma politikamızı sürdüreceğiz" diyen Tekin, popülizmden uzak ve sistemi güçlendirecek mekanizmalar geliştirme sözü verdi.

Son olarak, Bakan Tekin, sendika yöneticilerine katılımlarından dolayı teşekkür ederken, bu tür toplantıları yılda en az bir kez düzenlemeyi arzu ettiklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi