2024 LGS Tercih Süreci Başladı: Öğrenciler Okul Tercihlerini Yapmaya Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında öğrencilerin lise tercih süreci resmen başladı. LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, tercihlerini e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Öğrenciler, sınav sonuçlarını e-Okul üzerinden sorgulayarak tercih yapma sürecine giriş yapacaklar. Tercihlerini yaparken bu yılki lise kontenjanları ve geçen seneki yüzdelik dilimlerini dikkate alacaklar. Tercihler için son tarih ise 17 Temmuz 2024 olarak belirlendi.

Yerel yerleştirme kapsamında öğrenciler en fazla 5 okul tercihinde bulunabilecekler. Ayrıca, aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 okul seçebilecekler. Merkezi sınav ile öğrenci alan okullar için ise toplamda 20 okul tercihinde bulunabilecekler.

Öğrencilere tercih sürecinde yardımcı olması amacıyla tercih robotu da sunuldu. Bu robot aracılığıyla öğrenciler, istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında il ve ülke genelindeki okul listelerine ve detaylı bilgilere kolayca ulaşabilecekler.

BÜYÜKŞEHİR’İN KURS MERKEZLERİNİN BAŞARI ORANI HER YIL ARTIYOR BÜYÜKŞEHİR’İN KURS MERKEZLERİNİN BAŞARI ORANI HER YIL ARTIYOR

Tercih Robotu

LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanması ise 22 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak.

Editör: Haber Merkezi