Eğitim Sen'den Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifine Tepki Eğitim Sen'den Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifine Tepki

Eğitim-İş Sendikası, TBMM'de komisyon gündeminde olan ve Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifini Meclis önünde protesto etti. Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, yaptığı basın açıklamasında, teklifin öğretmenlere yönelik hak gasplarını ve tehditleri içerdiğini belirterek sert eleştirilerde bulundu.

### Özbay: "Öğretmene Hak Yok, Sopa Var, Tehdit Var"

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, protesto sırasında yaptığı konuşmada, "Bu kanun, öğretmeni mesleksizleştirme kanunudur. Öğretmene mobbing kanunudur. Öğretmenin mesleğini bitirme kanunudur. Öğretmene hak yok, öğretmene sopa var, tehdit var. Bu, AKP iktidarının kendi memurunu yaratma projesidir" dedi.

### TBMM Önünde Yoğun Katılım ve Tepkiler

TBMM önünde toplanan eğitimciler, "Yusuf Tekin istifa, sabrımızı taşırma", "Atatürk'süz müfredat istemiyoruz", "Gerici müfredat istemiyoruz" gibi sloganlar attı. Özbay, Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin sarayda hazırlandığını ve Anayasa'ya aykırı olduğunu ifade etti.

### "Meclis Öğretmenlere Barikat Kuruyor"

Özbay, milletvekillerinin görevinin halkın hakları ve talepleriyle ilgili yasa düzenlemek olduğunu belirterek, "Buradan milletvekillerine diyorum ki; bu kanuna imza atan, el kaldır, indirden öteye geçmeyenler en azından kendi görevinizi hatırlayın. Dünyanın her yerinde Meclis tüm halka açıkken, bugün Meclis'in önünde öğretmenlere barikat kuruluyor" dedi.

### "Kabul Edilemez Dayatmalara Karşı Sesimizi Yükseltmek İçin Buradayız"

Özbay, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dayatılan ve kabul edilmesi mümkün olmayan Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı seslerini yükseltmek için orada olduklarını belirterek, "Daha önce yine eğitim emekçilerinden görüş alınmadan apar topar hazırlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi kısmi iptal kararı vermişti. Bugün 39 maddelik bir meslek kanunu geldi. Öyle 39 madde olduğunda sanmayın ki içerisinde öğretmenin hakları, hukuku, yeni kazanımları var. Öğretmene sopa var, tehdit var, öğretmenin diplomasını yok saymak var. 7 sayfası disiplin hükümlerinden oluşuyor. Siz kimsiniz? Bu yetkiyi kimden alıyorsunuz?" diye konuştu.

### "Bu Ucube Kanun Demokratik Bir Hukuk Devletinde Kabul Edilemez"

Özbay, teklifin demokratik bir hukuk devletinde kanun yapma sürecine hiç benzemediğini ve Anayasa'ya uygun olmadığını vurgulayarak, "Kamuoyu bilgilendirilmeden, ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri ve eleştirileri dikkate alınmadan, diğer kanun maddeleriyle çelişkisi incelenmeden, Anayasa'ya uygunluğu ele alınmadan Meclis’e getirilen bu teklif, yine adeta muhalefetten kaçırılarak, gece yarıları oldu bittilere getirilerek, ısrar, inat ve baskıyla yasalaştırılmak istenmektedir" dedi.

Son olarak, Özbay, "Bu kanun, öğretmeni mesleksizleştirme kanunudur. Öğretmene mobbing kanunudur. Öğretmenin mesleğini bitirme kanunudur. Öğretmene hak yok, öğretmene sopa var, tehdit var. Bu, AKP iktidarının kendi memurunu yaratma projesidir" ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Editör: Haber Merkezi