Gündem

Bakan Yerlikaya Duyurdu: Kuyu-28 Operasyonlarında 160 Şüpheli Yakalandı

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 58 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik düzenlenen Kuyu-28 operasyonları kapsamında 160 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilere de göz açtırılmayacağını vurguladı.

"Tefecilere Göz Açtırmayacağız"

Bakan Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilere de göz açtırmayacağız" ifadelerini kullandı. Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin tefecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet gibi çeşitli suçlara karıştıkları tespit edildi.

Emniyetin Koordineli Operasyonları

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından düzenlenen operasyonlarda, 58 ilde yapılan çalışmalar sonucu şüpheliler yakalandı. Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.

Operasyonlar, tefecilik ve dolandırıcılıkla mücadelede kararlılığın devam edeceğini gösteriyor.