Ankara – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Muğla merkezli dört ilde gerçekleştirilen "Kuyu-29" operasyonu kapsamında, liderliğini Ahmet Tanyel’in yaptığı "Yılmazlar" adlı organize suç örgütüne yönelik büyük bir operasyonun başarıyla tamamlandığını duyurdu. Operasyon sonucunda 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Organize Suç Örgütüne Ağır Darbe

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen titiz çalışmalar sonucunda "Kuyu-29" adı verilen operasyonun düzenlendiğini belirtti. Operasyon, Muğla’nın yanı sıra Trabzon, Antalya ve İzmir illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

14 Şüpheli Gözaltında

Ahmet Tanyel liderliğindeki "Yılmazlar" suç örgütüne yönelik operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya, bu kişilerin "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "kasten yaralama", "uyuşturucu madde imalatı ve ticareti", "6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna muhalefet" ve "nitelikli yağma" gibi çeşitli suçlardan sorumlu olduklarının tespit edildiğini ifade etti.

Operasyonla Ele Geçirilenler

Operasyon kapsamında, 2 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, uyuşturucu madde, çok sayıda cep telefonu, senet, ruhsat, plaka, POS cihazı ve hard disk gibi suç unsurları da ele geçirildi.

"Halkın Güvenliği İçin Mücadelemiz Sürecek"

İçişleri Bakanı’ndan NARKOÇELİK-40 Operasyonu Paylaşımı: 125 Zehir Taciri Yakalandı İçişleri Bakanı’ndan NARKOÇELİK-40 Operasyonu Paylaşımı: 125 Zehir Taciri Yakalandı

Bakan Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren işletmelere baskı ve cebir kullanarak suç işleyen bu örgüt, başarılı bir operasyonla çökertildi. Halkımızın huzur ve güvenliği için bu tür örgütlerle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir."

Editör: Haber Merkezi