İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, FETÖ'ye yönelik düzenlenen "Kıskaç-27" operasyonlarında 39 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve KOM Başkanlığı koordinasyonunda 17 ilde gerçekleştirildi.

Yerlikaya, operasyonların Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Manisa, Malatya, Mardin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa ve Zonguldak'ta düzenlendiğini belirtti.

"FETÖ'cülere göz açtırmayacağız"

Meteoroloji’den 17 Eylül 2024 Hava Durumu Raporu: 47 İl İçin Sağanak Yağış Uyarısı Meteoroloji’den 17 Eylül 2024 Hava Durumu Raporu: 47 İl İçin Sağanak Yağış Uyarısı

Bakan Yerlikaya, şüphelilerin FETÖ'nün sözde "askeri mahrem yapılanması, emniyet mahrem yapılanması, güncel yapılanması ve finans yapılanması" içinde faaliyet gösterdiklerini ve örgütün kripto haberleşme programı "ByLock"u kullandıklarını ifade etti. Ayrıca, zanlıların ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile arama kararlarının bulunduğu da tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Terör örgütleri ve iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek," ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, operasyonları başarıyla gerçekleştiren emniyet mensuplarını tebrik etti.

Editör: Haber Merkezi