Balcalı E.A.H. Asistan Temsilcisi Dr. Mehmet Kanık: Bugün burada, üç ay sonra yeniden hakkımızı aramak, sesimizi duyurmak için toplanmış bulunuyoruz. Bizim amacımız hiçbir zaman halkımızı mağdur etmek olmadı. Fakat bizler mağdur durumdayız ve artık bunun görülmesini, duyulmasını istiyoruz.

Photo 2024 10 21 12 27 51

Adana Balcalı Hastanesi Poliklinikleri önünde gerçekleştirilen eyleme Adana Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Hekim Birliği, Devrimci Sağlık İş destek verdi.

Katılımcı kurumlar adına basın açıklamasını Balcalı E.A.H. Asistan Temsilcisi Dr. Mehmet Kanık okudu.

Kanık; "Aylardır nöbet ücretlerimiz geciktiriliyor ve son iki aydır teşvik ödemesi alamıyoruz. Buna rağmen gece gündüz demeden, tüm gayretimizle çalışmaya devam ediyoruz. Hiçbir meslek yoktur ki maaşını almadan çalışmaya devam etsin, fakat biz işimizin başındayız. Aldığımız maaşın önemli bir kısmını oluşturan bu ödemelerin yapılamaması yüzünden hepimiz kredi kartlarımızı ve kredilerimizi aksatmaya başladık, bankalarla sorunlar yaşıyoruz. Bizler, çalışırken "Maaşımız bu ay yatar mı?" endişesiyle çalışmak istemiyoruz. Hakkımız olanın hak ettiğimiz zamanda verilmesini istiyoruz. Hepimizin ailesi var, çoluk çocuğu var. Ailemizle plan bile yapamıyoruz çünkü belirsizlikler içinde çalışıyoruz dedi.

Balcalı E.A.H. Asistan Temsilcisi Dr. Mehmet Kanık sözlerine şu şekilde devam etti;

Artık yorulduk.

Maaş alıp alamayacağımızı düşünmekten yorulduk.

EHP: Kar Derdi Olanın Can Derdi Olmaz EHP: Kar Derdi Olanın Can Derdi Olmaz

Ailemizin ihtiyaçlarını zamanında karşılayamamaktan yorulduk.

Para almadan çalışmaktan, nöbet tutmaktan yorulduk.

Hastanemizin düştüğü duruma üzülmekten yorulduk.

Bu fiziki şartlara ayak uydurmaya çalışmaktan yorulduk.

Sesimizi bakanlıklara duyurmak için verdiğimiz çabadan yorulduk.

Photo 2024 10 21 12 28 03

Yorulduk ama yılmadık!

Çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Her türlü sıkıntıya, olumsuzluğa rağmen halkımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. Biz bu mesleği asla para için seçmedik. Bunu pandemide de depremde de, ailelerimizi arkamızda bırakıp hastanemize koşarak gösterdik. Ama mağduriyetimizi de dile getirmeye devam edeceğiz.

  Biz halkımıza daha iyi koşullarda hizmet vermek istiyoruz. Daha iyi bir psikolojiyle, daha iyi fiziki şartlarda çalışmak istiyoruz. Balcalı Hastanesi hepimizin yuvası. Belki de birçoğumuzun evinden daha fazla zaman geçirdiği ikinci evimiz. 51 yıllık geçmişiyle koca bir çınar. Bir buçuk yıl önce yaşanan büyük depremde, bölgedeki birçok hastane gibi o da hasar aldı. Deprem bölgesindeki hastaneler için hızlı bir iyileştirme süreci başlatıldı. Fakat Balcalı, üvey evlat gibi bir buçuk yıldır yeterli desteği göremedi. Balcalı Hastanesi, içindeki biz çalışanlarıyla birlikte adeta ölüme terk edildi. Bugün burada gördüğünüz bu tabut, içindeki sağlık personelleriyle birlikte Balcalı’mızı simgeliyor.

  Ama izin vermeyeceğiz!

 Balcalı Hastanemizi, var gücümüzle, Pers mitolojisinde anlatılan Zümrüdüanka kuşu misali yeniden küllerinden doğurtacağız. Evet, deprem oldu, hastanemiz hasar aldı. Fakat bir buçuk yıldır gözle görülür bir adım atılmadı. Biz, her koşulda çalışmaya devam ettik ve edeceğiz de. Balcalı’yı biz yeşerteceğiz. 51 yıllık bu çınara bugün 51 karanfil bırakıyoruz. Hastanemiz ölmedi. Aksine her şartta çalışabilecek güce sahip olduğunu gösterdi.

Şu anki rektörlüğümüz ve ekibi, şartlarımızı iyileştirmek için canla başla çalışıyor. Bizleri işitin. Bizler iş bırakmak değil, çalışmak istiyoruz. Daha iyi çalışma şartları sağlanmasını istiyoruz. Maddi, manevi ve fiziki koşullarımız için bizlere, yönetimlerimize destek olun. Depremde hasar almış olan hastanemizin sorumluları bizmişiz gibi sonuçları bize dokunuyor. Depremde hasar almış, dolayısıyla da kapasitesi azaltılmış bir hastane var burada, ama biz hala çalışıyoruz. Bizleri görmezden gelmeyin. Deprem bölgelerinde yer alan, hasar gören tüm hastanelerin çalışanlarına deprem ödeneği yapıldı. Bizim hastanemize bu bile yapılmadı. Biz bunu da geçtik; teşvik ve nöbet ücretlerimizin zamanında yatması için hastanemize destek istiyoruz.

Umarım haklı serzenişlerimizi duyar, bizlere ve hastanemize çözüm bulursunuz. Hastanemizin durumu sadece çalışanları ve hastaları değil, tıp fakültesi ve diğer sağlık birimi öğrencilerini de etkiliyor. Eğitimler ister istemez sekteye uğradı. Bugün burada, tam anlamıyla hasta göremeyen, kötü fiziksel şartlarda eğitim görmek için çabalayan geleceğin doktorları, yarın hepimize hizmet verecek. Onların eğitimi için de hastanemizin fiziki koşullarını tez zamanda düzeltmemiz gerekiyor.

Cümlelerimi toparlamak istiyorum. Bugün burada, daha uzun sürecek bir iş bırakma eylemi planlamıştık. Fakat rektörlük ve dekanlık makamlarımızın bu süreçte bize verdikleri samimi destek ve sürekli diyalog kurmaları nedeniyle, onları üzmemek adına eylemimizi bugünle sınırlı tutuyoruz.

22 Ekim - 29 Kasım arasında gerçekleşecek olan 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Taslağının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde açıklanmasını bekleyeceğiz. Aralık ayında, bütçe görüşmelerinde Balcalı Hastanesi adına gözle görülür, elle tutulur bir sonuç çıkmaması halinde, 9-13 Aralık tarihlerinde beş gün sürecek bir iş bırakma eylemi yapacağımızı buradan duyurmak istiyorum.

Katılımınız, destekleriniz ve bizleri dinlediğiniz için çok teşekkür ederim. Saygılarımla

Editör: Haber Merkezi