SEÇER: “KENDİMİZE ÇİZDİĞİMİZ YOL, MUSTAFA KEMAL’İN YOLU”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Meral Seçer, Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluk hayatının konu alındığı ‘Mustafa’ filminin galasına katıldı.

AKDENİZ'İN 2025 MALİ YILI BÜTÇESİ 2 MİLYAR 982 MİLYON LİRA AKDENİZ'İN 2025 MALİ YILI BÜTÇESİ 2 MİLYAR 982 MİLYON LİRA

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerinin gelecek nesillere aktarılmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Seçer, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk bizim için çok büyük bir değer. Onun görüşlerini, düşüncelerini, ilkelerini bizden sonra ki jenerasyona aktarmak bizim görev edindiğimiz bir konu” dedi.

Türkiye’yi daha iyi noktalara getirmek, toplumun refahını önceleyen, daha demokratik bir toplum ve daha hukuk normlarına uygun bir ülke yaratma azminde olduklarını kaydeden Seçer, “Bizim kendimize çizdiğimiz yol; Mustafa Kemal’in yolu” diye konuştu.

Başkan Seçer Ve Meral Seçer ‘Mustafa’ Fi̇lmi̇ni̇n Galasina Katildi (1)

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Meral Seçer, Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluk hayatını konu edinen ‘Mustafa’ isimli animasyon filminin, Mersin Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen galasına katıldı.

Filmin ön gösterimi ile başlayan gala programına filmin yapımcıları Kamuran Ayna ve Emir Cömert, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ve bürokratlar katılım sağladı.

Seçer: “O’nun düşüncelerini gelecek nesillere aktarmak bizim görevimiz”

Filmi izledikten sonra basına değerlendirmede bulunan Başkan Seçer, galanın Mersin’in yanı sıra İstanbul ve Ankara’da da gerçekleştirildiğini söyledi. 25 Ekim’de gösterime girecek olan filmin Mustafa Kemal’in 6-12 yaş arası çocukluk dönemini anlattığını aktaran Seçer, “Film dört ayrı bölüm, biz bugün ilk bölüm olan çocukluk dönemini izledik. Daha sonra gençlik, yetişkinlik ve son olarak da hayata veda ettiği yıllar yer alıyor. Çocuklarımız için çok önemli detaylar var, yüz yıla damga vurmuş bir liderin çocukluk yaşından itibaren karakteri, olaylara bakış açısı ele alınıyor. Önümüzdeki bölümlerde bu karakter kendini ortaya çıkaracak” ifadelerine yer verdi.

Başta yapımcılar olmak üzere filmde emeği geçen tüm ekibe teşekkürlerini ileten Seçer, filmin vizyona girdikten sonra verilen emeğin karşılığını almasını temenni ettiğini vurguladı. Seçer, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk bizim için bir değer. Onun görüşlerini düşüncelerini, ilkelerini bizden sonra ki jenerasyona aktarmak bizim görev edindiğimiz bir konu” dedi.

Başkan Seçer Ve Meral Seçer ‘Mustafa’ Fi̇lmi̇ni̇n Galasina Katildi (6)

“Kendimize çizdiğimiz yol, Mustafa Kemal’in yolu”

Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan giden bir anlayışla çalıştıklarını dile getiren Seçer, “Bizler bugünün yöneticileri olarak, Türkiye’yi daha iyi noktalara getirmek isteyen, toplumun refahını önceleyen, daha demokratik bir toplum ve daha hukuk normlarına uygun bir ülke yaratma azmindeyiz. Bizim kendimize çizdiğimiz yol; Mustafa Kemal’in yolu. O’nun da kurduğu siyasi partide görev yapıyoruz, bundan da gurur duyuyoruz” ifadeleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Meral Seçer: “Bir liderin çocuklukta yaşadığı süreçleri daha detaylı olarak izledik”

Filmi beğendiğini belirten Meral Seçer de emeği geçen herkese teşekkür etti. Meral Seçer, “Atatürk’ün çocukluk yaşantısını küçük anekdotlarla biliyorduk fakat burada insanlığını, azmini, bir liderin çocuklukta yaşadığı süreçleri daha detaylı olarak, bazen gülerek bazen de duygulanarak izledik.  Filmin yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Cömert: “Öncülük eden Sayın Vahap Seçer’e teşekkür ediyorum”

Film hakkında bilgi veren Yapımcı Emir Cömert, çocukların animasyon filmi sayesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını daha eğlenceli bir şekilde tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. Kendisinin de küçük yaşta bir çocuğu olduğunu ve ondan ilham alarak böyle bir yapımı var ettiklerini belirten Cömert, ‘Biz de bu topraklarda gerçekten yaşamış gerçek bir kahraman, hepimizin kahramanı olan birinin çocukluk dönemini çocuklarımıza anlatabilir miyiz?’ diye düşündük ve sonunda da Ulu Önderimizin animasyon filmini gerçekleştirdik” diye konuştu.

Başkan Seçer Ve Meral Seçer ‘Mustafa’ Fi̇lmi̇ni̇n Galasina Katildi (14)

Ayna: “Yarınlara miras kalacak bir projeye imza attık”

Atatürk’ün destansı kahramanlık hikayesini çocuklara anlatmak için 4 serilik filmin ilkinin galasını gerçekleştirdiklerini söyleyen Yapımcı Kamuran Ayna ise, “Biz buradan yola çıkarak artık Atatürk'ün acılarını, sevinçlerini hüzünlerini ama aynı zamanda çocukken isteklerini ve onun karşısında ne kadar dirayet gösterebileceğini göstermek istedik. Ulu Önder ile alakalı çok fazla film vardı ama biz ilk defa animasyon olarak çocukların daha dikkatini çekecek şekilde olmasını istedik. Umarım herkes beğenmiştir” dedi.

Çocuklar salondan yüzlerinde kocaman gülümseme ile ayrıldı

Filmi beğendiğini söyleyen Nil Güven, “Filmde aslında bizim Atatürk’ün hayatında görmediğimiz çok şey vardı. Mesela dağ evinin yanması bize hiçbir zaman anlatılmadı” dedi. Atatürk’ü çok sevdiğini söyleyen Güven, “O zaten olmasaydı şu an biz burada olmazdık. Ben bu şekilde konuşuyor olamazdım” şeklinde konuştu. Filmin çok eğlenceli olduğunu ifade eden Zeynep Lina Basut ise, “Gerçeğiyle çok güzel benzetilmiş, bir de karakteri çok güzel yapmışlar” dedi.

Başkan Seçer Ve Meral Seçer ‘Mustafa’ Fi̇lmi̇ni̇n Galasina Katildi (12)

Asya Ergün de, “Çok güzeldi, özellikle Mustafa'nın okumayı sevmesi, kuşları özgür bırakması çok hoşuma gitti. Derslerine çok çalışıyor, okulunu sevmesi çok güzeldi. Kardeşi Makbuş var o da bana çok yakın geldi” diye konuştu. Atatürk’ü çok sevdiğini de söyleyen Asya Ergün “O’na olan sevgimi anlatamam bile” dedi.

Yüzlerce kişinin katılım sağladığı film galası, yapımcılar ve galaya katılan çocuklar ile toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

‘Mustafa’ animasyon filmi hakkında

25 Ekim 2024’te vizyona girecek olan Mustafa animasyon filmi, Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını konu edinen 4 filmlik bir serinin ilk filmi. İlk filmde ulu önderin çocukluk dönemi, ikinci filmde gençlik dönemi, üçüncü filmde yetişkinlik dönemi, dördüncü filmde ise yaşının ilerlediği hayatının son dönemleri ele alınacak. Oyuncu Altan Erkekli’nin seslendirmesi; araştırmacı-yazar Erol Mütercimler’in danışmanlığında çekilen Mustafa filminin yapımcılığını ise Kamuran Ayna ve Emir Cömert üstlendi. Müziklerini Manga grubunun solisti Ferman Akgül ile sunucu ve müzisyen Oğuzhan Uğur ‘un seslendirdiği film, Atatürk’ü anlatan ilk animasyon olma özelliğini taşıyor.

Editör: Haber Merkezi