Belgrad Ormanı’nda kaybolduktan dört gün sonra bulunan ve hastaneye kaldırıldıktan sonra yaşamını yitiren 36 yaşındaki peyzaj mimarı Ece Gürel’in ön otopsi raporu tamamlandı. Raporda, Gürel’in ölümünün soğuğa maruziyet (hipotermi) ve beraberinde gelişen komplikasyonlar sonucu meydana geldiği değerlendirildi.

Ön Otopsi Raporunda Neler Yer Aldı?

Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan ön otopsi raporunda, Gürel’in vücudunda ölümcül travmatik bir bulguya rastlanmadığı belirtildi. Yapılan radyolojik incelemelerde ateşli silah yaralanmasına işaret eden herhangi bir metalik cisim tespit edilmezken, vücudunda çok sayıda kene bulunduğu ve kırım-kongo kanamalı ateş hastalığı testinin negatif çıktığı ifade edildi.

Gürel’in iç organlarında hipotermiye bağlı şok ve çoklu organ yetmezliği ile uyumlu bulgular tespit edildiği kaydedilirken, cilt altı dokularında ve organlarında soğuğa maruz kalmaya bağlı kanamalar gözlemlendiği bildirildi. Akut cinsel saldırıya dair herhangi bir bulguya rastlanmadığı da raporda yer aldı.

Kesin ölüm sebebinin, otopsi sırasında alınan biyolojik, toksikolojik ve histopatolojik örneklerin laboratuvar incelemeleri tamamlandıktan sonra belirleneceği ifade edildi.

Ece Gürel Nasıl Kayboldu?

Ece Gürel, 2 Mart Pazar günü İstanbul Kağıthane’deki evinden Belgrad Ormanı’na gitmek üzere ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamamıştı. Yakınlarının ihbarı üzerine ormanda başlatılan geniş çaplı arama çalışmaları sonucu, 4 Mart’ta cep telefonu ve bazı kişisel eşyalarına ulaşılmıştı. 4 gün süren arama kurtarma çalışmalarının ardından, önceki gece saat 01.15’te sarp bir ormanlık alanda bulunan Gürel, Maslak Acıbadem Hastanesi’nde yoğun bakım servisine kaldırılmış ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Ece Gürel’in cenazesi, Bağcılar Güneşli Merkez Camisi’nde kılınan namazın ardından Kocasinan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Hipotermi Nedir?

24 Nisan’da Samandağ’dayız! Suriye’de Katledilen Aleviler ve Kadınlar İçin Barış Zincirinde Buluşuyoruz 24 Nisan’da Samandağ’dayız! Suriye’de Katledilen Aleviler ve Kadınlar İçin Barış Zincirinde Buluşuyoruz

Hipotermi, vücut ısısının 35°C’nin altına düşmesi sonucu ortaya çıkan ciddi ve hayati risk taşıyan bir durumdur. Uzun süre soğuğa maruz kalındığında, vücut ısı kaybını dengeleyemez ve bu durum kas titremeleri, bilinç bulanıklığı, nabız düşmesi, refleks kaybı ve ilerleyen aşamalarda organ yetmezliği ile ölüme yol açabilir. Soğuk havalarda uzun süre dışarıda kalan bireylerin sıkı giyinmesi, ıslak kıyafetlerden kaçınması ve vücut ısısını koruyacak önlemler alması hayati önem taşır.

Editör: Haber Merkezi