Mersin Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin sosyal ve akademik alanlarda desteklenmesi amacıyla Tarsus MERCİ Danışmanlık Merkezi'ni hizmete açtı. Merkez, öğrencilere akademik hayatlarında yardım sağlamak ve günlük sosyal yaşantılarındaki zorlukların üstesinden gelmelerine destek olmak için uzman kadrosuyla faaliyet gösteriyor.

MERCİ Danışmanlık Merkezi, öğrencilere rehberlik ve psikolojik destek hizmeti sunmanın yanı sıra küçük yaş grupları için de oyun terapisi desteği sağlıyor. Merkezde akademik başarıyı artırmak, soru çözüm tekniklerini geliştirmek, çok boyutlu düşünme becerilerini ve motivasyonu sağlamak gibi konularda rehberlik hizmetleri sunuluyor. Ayrıca kaygı bozukluğu, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, aile içi ve akran zorbalığı gibi konularda psikolojik danışmanlık hizmeti de veriliyor.

Kadinlar Büyükşehi̇ri̇n Desteği̇ni̇ Her Alanda Hi̇ssedi̇yorkadinlar Büyükşehi̇ri̇n Desteği̇ni̇ Her Alanda Hi̇ssedi̇yor (2)

Adanalı Avukat Faruk Özkan, Bıçakçı’da Ölü Bulundu Adanalı Avukat Faruk Özkan, Bıçakçı’da Ölü Bulundu

Merkez, Tarsus Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi binasında hizmet veriyor ve haftanın 5 günü 08.00 ile 17.00 saatleri arasında açık. Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve ÖSYM'nin yapmış olduğu sınavlara yönelik rehberlik ve danışmanlık hizmeti de alabiliyorlar. Randevu almak için Alo 185 uygulaması veya 0324 622 00 66 numaralı sabit hat üzerinden başvuru yapabilirler.

Tarsus MERCİ Danışmanlık Merkezi'nde görev yapan uzmanlar, öğrencilere akademik, sosyal ve bireysel alanlarda yaşadıkları problemler konusunda danışmanlık hizmeti sunarken, küçük yaş grubu öğrenciler için de oyun terapisi hizmeti veriyorlar. Merkez, öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap vererek, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere psikolojik destek ve eğitim sürecinde yaşanan sorunlara destek olma taahhüdünü sürdürüyor.

#Mersin #BüyükşehirBelediyesi #Eğitim #Öğrenci #Rehberlik #PsikolojikDestek #DanışmanlıkMerkezi #Tarsus #SosyalHizmetler #AkademikDestek #OyunTerapisi #MEB #ÖSYM #Randevu #Uzmanlar #Hizmet

Editör: Haber Merkezi